- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin vodi Grke

© AFP 2023 / JOSE JORDANIvan Jovanović
Ivan Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2024
Pratite nas
Iskusni srpski trener Ivan Jovanović u naredne dve godine obavljaće funkciju selektora fudbalske reprezentacije Grčke, prenose tamošnji mediji.
Jovanović, 61-godišnji Lozničanin, ima bogato iskustvo rada u ovoj balkanskoj zemlji, a ono je sada krunisano najodgovornijom funkcijom u grčkom fudbalu.
Već dugo se govorilo o ovoj mogućnosti, a jasno je da i novo rukovodstvo preuzima Fudbalski savez Grčke. Jovanović je odmah bio prvi izbor Makisa Gagacisa, novog prvog čoveka grčkog fudbala.
Zapravo, kako prenosi SDNA, Jovanović je bio jedini kandidat za ovu poziciju, a dve strane su dogovorile uslove saradnje u ponedeljak, pa je usmeni dogovor postignut.
Teško da postoji stranac koji je bolje upućen u stanje u grčkom fudbalu, nego što je to slučaj sa Jovanovićem.
Fudbalski trener Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2024
SPORT
Stanojević izvršio prozivku
Igračku karijeru započeo je u rodnoj Loznici 1980. godine, a od 1984. do 1989. bio je prvotimac beogradskog Rada. Potom je otišao u solunski Iraklis, u kojem je proveo punu deceniju i završio igračku karijeru.
Kao trener radio je od 2001. godine. Prvo je vodio Niko Volos, potom Iraklis u dva navrata, APOEL iz Nikozije (takođe u dva navrata), Panahaiki iz Patre, a potom prelazi u Abu Dabi. Vodio je Al Nasr, a od 2019. do 2020. je bio i selektor Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Godine 2021. godine vraća se u grčki fudbal i do 2023. obavlja funkciju glavnog trenera slavnog Panatinaikosa.
APOEL je vodio do četiri titule prvaka Kipra, a sa PAO je osvojio i Kup Grčke. Proglašen je za najboljeg srpskog trenera 2011. godine, dok ga je časopis “Gazeta” izabrao za najboljeg trenera grčke Superlige u 2022. godini.
Doskorašnji selektor Grčke bio je proslavljeni Urugvajac Gustavo Pojet. Pod njegovim vođstvom “Helada” nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvu jer ju je u baražu zaustavila Gruzija posle boljeg izvođenja penala prethodnog marta.
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2024
EURO 2024
Zlatni brk za „dželata“ Srbije – i Stepijeva ocena „favorita“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala