- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Zlatni brk za „dželata“ Srbije – i Stepijeva ocena „favorita“

© AP Photo / Hans PunzDragoslav Stepanović
Dragoslav Stepanović - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2024
Pratite nas
Džud Belingem, mladi fudbaler Engleske, zaslužio je priznanje Zlatni brk, u izboru legendarnog „brkajlije“ i sada već stalnog saradnika Sputnjik sporta, Dragoslava Stepanovića Stepija.
Stepi se, kao i uvek, odazvao pozivu sportske redakcije Sputnjika Srbija i sa radošću prihvatio ideju da proglašava najbolje igrače utakmica na Evropskom prvenstvu.
Simbolično, „nagradu“ smo nazvali Zlatni brk po zaštitnom znaku legendarnog Stepija, brkovima koji imaju poseban status i u Nemačkoj, domaćinu Evropskog prvenstva.
Srbija - Engleska - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2024
EURO 2024
Jedini koji ne sme da pogreši je pogrešio /foto, video/
Čekao je Stepi, kao i cela Srbija, prvu utakmicu Orlova na takmičenju, rival je bila Engleska, jedan od proklamovanih favorita za titulu.
Nadao se on, nadali smo se i mi da će treći Zlatni brk poneti ime nekog od igrača Srbije, ali nažalost nije bilo tako.
Srbija je izgubila minimalnim rezultatom, gol je postigao Džud Belingem, mlada zvezda Real Madrida, koji je utakmicu odigrao na maestralan način.
„Belingem je odlučio utakmicu. Tehnički i taktički je na besprekornom nivou, još je i golgeter kao vezni igrač. On vodi Englesku, a protiv Srbije je pokazao i zašto je sa tako malo godina postao stub igre u Realu“, navodi Stepi.
Belingem će tek krajem juna proslaviti 24. rođendan, ali je već jedan od najboljih igrača sveta što je i potvrdio na klupskom nivou jer je u prvoj sezoni Real Madridu preuzeo ulogu prve violine slavnog kluba.
„Sve što je radio tamo je preneo i u igru reprezentacije“, dodaje Stepi.
Ipak, legendarni trener ima i opasku na račun Engleza koje je Srbija mogla da iznenadi, da je imala malo više znanja, strpljenja i ideje u igri.
„Englezi protiv nas nisu pokazali da bi mogli da osvoje titulu prvaka Evrope“, zaključio je Stepi.
Za Srbiju još ništa nije gotovo, u četvrtak joj sledi duel sa Slovenijom što je prilika da se neko od Orlova istakne i zasluži Zlatni brk.
Pucnjava na Univerzitetu Hajdelberg u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2024
EURO 2024
Nemačka policija potvrdila da je privela navijače Srbije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala