- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Mračna najava: „Biće više robota nego ljudi“ /video/

© Foto : Slika generisana veštačkom inteligencijomVeštačka inteligencija
Veštačka inteligencija - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2024
Pratite nas
Šef Tesle Ilon Mask prikazao je deoničarima snimak Optimus robota koji radi u jednoj od fabrika, i pritom ih izvestio kako teče razvoj ove mašine. Dodatno, Mask je tom prilikom naveo da će odnos „humanoidnih robota i ljudi biti veći nego 1:1“, i da „Tesla prednjači u tome“, podgrejavši time strahove o „ustanku mašina“.
Ilon Mask je istakao da će robot, jednog dana, biti i dovoljno autonoman da dopusti ljudskom kolegi da mu da instrukcije. Čak će, kako je naveo, Optimus učiti izvršavanje nekih zadataka samo ako gleda snimak toga.
„Dosta smo napredovali sa Optimusom u kratkom periodu, i došli smo do robota koji zapravo vrši neke korisne stvari u fabrikama danas“, rekao je Mask. Dodao je da dva Optimusa rade u fabrici u Fremontu u Kaliforniji, kao i da se „nekoliko njih nalazi i u Palo Altu“.
Prema njegovim najavama, do kraja godine Optimus će dobiti „jednu veliku reviziju hardvera“, a zatim sledi ograničena serijska proizvodnja za korišćenje robota u fabrikama, gde će dalje biti testiran.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala