- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Borba sa nevremenom u Kragujevcu, više od 200 raketa ispaljeno sa protivgradnih stanica

© Tanjug / BRANKO LUKIĆNevreme, praćeno gradom, pogodilo selo kod Čačka.
Nevreme, praćeno gradom, pogodilo selo kod Čačka. - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2024
Pratite nas
Više od 200 raketa ispaljeno je na gradonosne oblake sa protivgradnih stanica na području Kragujevca, gde su obilne padavine i jak grad veličine oraha napravili štetu na seoskom području, javljaju lokalni mediji.
Radarski centri Bešnjaja i Bukulja delovali su sa svojih protivgradnih stanica u gradonosne oblake tokom jučerašnjeg popodneva, kada je nevreme zahvatilo i druge delove Srbije.
Sva mehanizacija gradskih javno-komunalnih preduzeća odmah je bila na terenu, a ekipe JKP "Vodovod i kanalizacija" imale su 27 intervencija, jer je zbog velike količine vode koja je pala u jako kratkom periodu došlo do izlivanja kišne kanalizacije u nižim delovima grada, a naročito kod "Rode" i Prve kragujevačke gimnazije.
Problema sa vodosnabdevanjem i snabdevanjem električnom energijom nije bilo.
Uprava za vanredne situacije Kragujevac zajedno sa pripadnicima javno - komunalnih preduzeća zbog ranijih upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda četiri dana bila je u stanju pripravnosti.
"Jako nevreme praćeno jakim gradom veličine oraha pogodilo je teritoriju opština Aranđelovac i Topola i grada Kragujevca sa prigradskim i seoskim naseljima", rekao je Zoran Kočović, načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac, a prenosi Info KG.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala