- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija će dati odlučan odgovor Americi na konfrontaciju koja joj je nametnuta

© Mihail TurgievZgrada ambasade Rusije u Vašingtonu
Zgrada ambasade Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2024
Pratite nas
Moskva će pružiti adekvatan i odlučan odgovor Vašingtonu na konfrontaciju koja joj je nametnuta, izjavio je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov povodom proširenje liste američkih sankcija protiv Rusije.

„Američka administracija čestitala je ruskom narodu objavom novih krupnih sankcija protiv Moskve. Mi se nećemo nametati kao partneri, Rusija je otvorena za pošten i ravnopravan dijalog, ako i kada Amerikanci budu spremni za to. Međutim, daćemo adekvatan i odlučan odgovor na konfrontaciju koja nam je nametnuta“, rekao je diplomata u sredu na svečanom prijemu u ambasadi u Vašingtonu povodom obeležavanja Dana Rusije.

Prema njegovim rečima, svetska zajednica ne samo da ne podržava antiruske sankcije Amerike i kolektivnog Zapada, već i pokazuje spremnost da jača saradnju sa Moskvom u najširem spektru pitanja.
Formiranje multipolarnosti je težak proces, ali je dinamika njenog razvoja stabilna, dodao je.
Rusija nikome ne preti, podsetio je Antonov.

„Ruska Federacija se razvija kao miroljibiva zemlja. Nikome ne pretimo. Međutim, borili smo se i borićemo se protiv neokolonijalizma, protiv podele međunarodne zajednica na izabrane i odbačene, 'cvetne bašte' i 'džungle', pokušaja zapadne manjine da ugnjetava male i mlade države“, poručio je diplomata.

On je istakao da pokušaji neprijateljski nastrojenih zemalja da izoluju Rusiju – nisu uspeli.
„Propali su pokušaji protivnika Rusije da postignu međunarodnu izolaciju naše zemlje. Brojni gosti na ovom prijemu su dokaz za to“, zaključio je Antonov.
Podsetimo, Sjedinjene Američke Države proširile su sankcije protiv Rusije u sredu, na praznik Dana Rusije, uvrstivši na sankcioni spisak više od 30 osoba i 200 organizacija iz Rusije, ali i Kine. Na listi se našla i lider Gagauzije Evgenija Gucul, Ruski naučni centar robotehnike i kibernetike, sedam brodova za prevoz tečnog gasa, "Uralvagonzavod" i drugi.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
RUSIJA
Moskva: Nikakve sankcije neće slomiti rusku ekonomiju – na gubitku će biti SAD i sateliti
Pogledajte i:
Tanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala