- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Američki novinar: Rusija nije pozvana na 80. godišnjicu iskrcavanja saveznika u Normandiji zbog SAD

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaObeležavanje 70. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji
Obeležavanje 70. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2024
Pratite nas
Rusija nije pozvana na proslavu 80. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji na insistiranje Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je poznati američki novinar i dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš.
„Informisani američki zvaničnik mi je rekao da su predstavnici Rusije najpre bili planirani kao gosti na događaju, ali da je ‘na insistiranje’administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena poziv povučen“, napisao je Herš u članku objavljenom na njegovom blogu na platformi „Substak“.
On je istakao da je stradanje više od 20 miliona ruskih muškaraca i žena tokom Drugog svetskog rata „više nego dovoljno da se Rusiji obezbedi mesto“.
Ranije je koordinator za strateške komunikacije u Odboru za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio da SAD nemaju veze sa odlukom Francuske da ne pozove Rusiju na obeležavanje godišnjice iskrcavanja saveznika u Drugom svetskom ratu u Normandiji.
Viktor Ivanov: „Pobedili smo! Slava našem velikom narodu, narodu-pobedniku!“, 1945. godina - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2024
SVET
Saveznici čekali da SSSR iskrvari, pa da se iskrcaju u Normandiji
Pogledajte i:
Tanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala