- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Ruski ambasador: Vrata kancelarije ambasade u Banjaluci otvorena za sve građane

Igor Kalabuhov - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2024
Pratite nas
Ambasador Ruske Federacije u Bosni Hercegovini Igor Kalabuhov rekao je danas da će vrata kancelarije ruske ambasade u Banjaluci biti otvorena za sve građane Republike Srpske bez obzira na nacionalnost i veroispovest.
"Odavno se bavim ovim pitanjem i konačno je došao taj dan kada svečano otvaramo kancelariju ambasade Ruske Federacije u BiH u Banjaluci. Danas se svi prisutni raduju sa nama, a mi posebnu zahvalnost dugujemo Predsedništvu BiH, koje je svojom odlukom omogućilo otvaranje kancelarije", rekao je Kalabuhov u obraćanju tokom svečanog otvaranja kancelarije u Banjaluci, prenosi agencija Srna.
Kalabuhov je izrazio zahvalnost na poslovnoj komunikaciji ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara.
"Posebno zahvaljujem rukovodstvu i zvaničnicima Republike Srpske, a naročito predsedniku Miloradu Dodiku na podršci i razumevanju u rešavanju svih pitanja", naglasio je Kalabuhov.
On je ocenio da je Rusija sa Republikom Srpskom uspešno razvijala i nastavlja da unapređuje odnose strateškog partnerstva.
"Još jedan dokaz tome je nedavni sastanak naših lidera, predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, na kojem su razmotrena bitna pitanja i postignuti dogovori koji su osnov našeg rada", naglasio je Kalabuhov.
On je istakao da računa na dugu i pozitivnu delatnost novog diplomatskog predstavništva Ruske Federacije, ističući da su svi poslovi na uspostavljanju kancelarije sprovedeni na osnovu odluke predsednika RF, preneo je Tanjug.
Kacelariju Ambasade Rusije u Banjaluci su otvorili ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2024
REGION
Istorijski dan: Svečano otvorena Kancelarija Ambasade Rusije u Banjaluci, Lavrov poslao važnu poruku
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala