- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Putin na vezi sa Da Silvom: Brazil želi da doprinese postizanju mira u Ukrajini

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2024
Pratite nas
Predsednik Brazila Luiz Inasio Lula Da Silva izjavio je tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da vlasti njegove zemlje žele da doprinesu kako bi se pronašlo mirno rešenje ukrajinskog konflikta, saopštila je pres služba Kremlja.
Kako se navodi, inicijativa Brazila je u skladu sa inicijativom Kine da je neophodno da se u Ukrajini pronađe mirno rešenje konflikta.
Razgovor je usledio uoči održavanja takozvanog ukrajinskog mirnovnog samita u Švajcarskoj, na kom ne učestvuje Rusija, a na samitu takođe neće učestvovati ni lideri Brazila ni Kine.
U međuvremenu oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Brazila, a šef tamošnje diplomatije Mauro Vijera rekao je da se Brazil zalaže za pregovore o Ukrajini u kojoj bi učestvovale obe strane konflikta.
„Smatram da sve zemlj žele početak pregovora, doduše koje bi uključili obe strane konflikta. Brazil je spreman da učestvuje u svim inicijativama koje su zaista efikasne, koje uključuju obe strane i gde bi zaista moglo da se razgovara o svim pitanjima“, dodao je on.
Inače, iz Kremlja takođe poručuju da su lideri Brazila i Rusije tokom telefonskog razgovora izrazili zainteresovanost za dublje strateško partnerstvo dve države po svim glavnim pravcima, pre svega ove godine kada će Rusija predsedovati BRIKS-on, a Brazil G20.
Kina - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2024
RUSIJA
Kina: Potrebna prava mirovna konferencija koju će priznati i Rusija i Ukrajina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala