- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kad medalja izmakne za tri sekunde...

© Sputnik / Lola ĐorđevićElzan Bibić
Elzan Bibić - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2024
Pratite nas
Srpski atletičar Elzan Bibić zauzeo je šesto mesto na Evropskom prvenstvu u Rimu u trci na 5.000 metara. Njemu je za tri sekunde izmakla bronzana medalja, toliko je pre njega prošao trećeplasirani Švajcarac Dominik Lubal.
Bibić je u Večnom gradu trku dugu pet kilometara istrčao sa vremenom 13:24,54, dok je Lubal imao vreme 13:21,61.
Zlatnom medaljom okitio se Jakob Ingebrigejn iz Norveške s vremenom 13:20,11, iza njega bio je Britanac Džordž Mils (13:21,38).
Jasno se videlo da je srpski dugoprugaš uložio i poslednji atom snage u ovoj trci. Bibić se dao u sprint u poslednjih 700 metara trke, bio je na osmom mestu i počeo je da pretiče rivala. U poslednjih 300 metara izvukao je apsolutni maksimum, prestigao je dvojicu ispred sebe i trku završio kao šesti.
Podsetimo, na Evropskom prvenstvu u atletici u Rimu, Ivana Španović nije učestvovala jer je želela da isključi bilo kakvu mogućnost od povrede, s obzirom na to da su Olimpijske igre u Parizu kruna sezone.
Pre Elzana Bibića prvi srpski atletičar kji se našao u finalu bio je Strahinja Jovićević u skoku udalj. Fantatično je krenuo, imao je skok od 7,62, da bi zadobio povredu zadnje lože, posle čega se povukao.
Kako nije imao više pokušaja, tako mu je ostao pomenuti rezultat iz prve serije koji je bio dovoljan za deseto mesto na Evropskom prvenstvu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
SPORT
Od „Novače, kandiduj se za predsednika“ do povlačenja i operacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala