- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od „Novače, kandiduj se za predsednika“ do povlačenja i operacije

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
Pratite nas
Po ko zna koji put u karijeri neverovatni Novak Đoković oduševio je teniski svet. U četvrtfinale Rolan Garosa plasirao se posle dve nestvarne borbe zbog čega je zaslužio pohvale koje su stizale sa svih strana sveta, ali ubrzo nakon njih počele su da se ređaju i reči podrške jer se srpski as povredio i potom operisao.
Iako je Novak Đoković zbog oštećenja meniskusa morao da se povuče sa Rolan Garosa nema sumnje da će ovogodišnje izdanje Otvorenog prvenstva Francuske ostati upamćeno po njegovim mečevima.
Jedan od najboljih komentara na sve što je Novak prikazao posebno protiv Franciska Serundola protiv koga je četiri i po sata igrao povređen dala je Bili Džin King, legendarna američka teniserka.
„Čestitam na 370 pobeda na grend slem mečevima! Ostalo ti je još toliko tenisa da igraš, tako da nastaviš. A kad odlučiš da se povučeš, treba da se kandiduješ za predsednika Srbije!“, napisala je čuvena Bili Džin King.
Samo dan kasnije Amerikanka se ponovo oglasila komentarom ispod Novakove objave u kojoj je napisao da mora da se povuče sa Rolan Garosa.
„Brzo ozdravi, mislim na tebe. Tvoj nastup je bio perfekcija“, još jednom se oglasila Amerikanka.
Oduševio je prvi reket sveta i magičnu Ons Žabur, devetu teniserku sveta, koja mu je na neki način bila i talična jer su se sreli pre meča sa Serundolom.
„Nikada ne potcenjujte srce šampiona“, napisala je Ons.
Džon Mekinro, teniska legenda, ostao je u čudu posle Novakove pobede nad Argetincem.
„U tenisu sam 50 godina i on me uvek iznenadi. Ja da sam spavao, a ne igrao, ne bih se oporavio“, rekao je Mekinro.
Nažalost, ubrzo su poruke oduševljenja prerasle u poruke podrške. Srpski as primio je čestitke za brz povratak od velikog broja kolega.
„Brz oporavak šampione“, napisala je Koko Gof,mlada američka teniserka, a istom porukom se obratio i Grk Stefanos Cicipas.
Optimistične reči podrške Novaku je uputila Marion Bartoli, bivša francuska teniserka.
„Želim ti najbrži mogu oporavak Nole. Ne mogu da dočekam da te vidim na Vimbldonu“, napisala je Bartoli.
Srpski as dan posle povlačenja operisao se u jednoj klinici u Parizu i očekuje se da oporavak traje oko tri nedelje. Prema prvim prognozama Đoković bi trebalo da bude spreman do Olimpijskih igara na kojima teniski turnir startuje 27. jula.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2024
SPORT
„Federer pao, Federer pao“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala