- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Federer pao, Federer pao“

© AFP 2023 / BERTRAND GUAYNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2024
Pratite nas
Posle velike drame Novak Đoković stigao je do 370. pobede na Grend slemu i time oborio rekord Rodžera Federera koji je ostao na brojci 369. Osim toga srpski as plasirao se u 59. Grend slem četvrtfinale i tako u još jednom segmentu prestigao Švajcarca koji je ostao na 58.
Neverovatan meč odigrali su Novak Đoković i Francisko Serundolo, a iako je bio na ivici poraza najbolji teniser sveta još jednom je dokazao da je najveći ikada i da jednostavno ne sme da bude otpisan u kakvoj god situaciji da se našao.
Osvojio je Novak sve što se osvojiti može, ali na Grend slemovima njegova motivacija i dalje je izuzetno velika zbog čega na terenu ostavlja srce i ne predaje se uprkos povredi i bilo kom problemu.
O tome kako igra na najvećim turnirima dovoljno govore brojke koje su još jednom u Novakom slučaju postle istorijske. Drži Novak rekord po broju osvojenih Grend slemova, ali pobedom nad Serundolom oborio je još jedan rekord.
Upisao je jubilarnu 370. Grend slem pobedu u karijeri i tako iza sebe zauvek ostavio Rodžera Federera sa 369.
Takođe Novak će se 59. put u karijere boriti za polufinale na najevećim turnirima, a slavni Švajcarac četvrtfinale igrao je 58 puta.
Pao je Federer dva puta u jednoj noći. Istina, legendarni Bata Stojković je u čuvenom „Balkanskom špijunu“ pao samo jednom, ali je bratu Đuri (Zvonko Lepetić) morao da ponovi „Orao pao, orao pao“.
Srpski orao nije pao, ali zato švajcarski još jednom jeste.
Dejan Davidovac - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2024
SPORT
Ledej promašio pobedu – Zvezda vodi u finalu KLS!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala