- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poraz koji će Srbija moći da preboli

Mikasa
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
Pratite nas
Odbojkaši Srbije poraženi su od reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u drugom meču drugog turnira Lige nacija rezultatom 3:1 (23:25, 25:15, 25:23, 25:14).
S obzirom na to kako su srpski odbojkaši otvorili meč delovalo je da će pružiti fantastičan otpor Amerikancima, a kako je set odmicao nade su bile sve veće.
Bilo je ujednačeno sve do 12:12, a tada su sve bolje počeli da igraju srpski odbojkaši koji su stekli četiri poena prednosti. U samoj završnici Amerikanci su pokušali da se vrate, ali uspeli su Orlovi da povedu.
Međutim, odbojkaši Srbije zaustavili su se na prvom setu, a Amerikanci su se potpuno razbudili. U drugom delu drugog seta potpuno su kontrolisali meč i održavali ritam pa su tako lakše nego očekivano stigli do izjednačenja.
Nije sve bilo gotovo, a pogotovo takav utisak Srbije nije odavala u trećem setu u kom je povela 10:5. Ipak, nije to bila dovoljna velika prednost da bi bila nedostižna za protivnike koji su preokrenuli i osvojili set.
U četvrtom setu srpski tim nije bio ni blizu povratka i zbog toga je pitanje pobednika već delovalo rešeno.
Kod Orlova je najbolji bio Luburić sa 18 poena, a pratili su ga Perić sa 17 i Ivović sa 14 poena. Kod Amerikanaca najviše se istakao Džeške sa 19, odnosno Defalko sa 16 poena.
Srbija je imala sreće da je ovaj poraz ne košta mesta na FIVB listi koja se gleda za plasman na Olimpijske igre. Srpskim odbojkašima pomogao je prethodno poraz Kube od Italije.
U narednom meču Srbija igra protiv Argentine.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
SPORT
Kako je Alkaras pobedio Sinera? „Naučio sam lekciju od Novaka“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala