- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je Alkaras pobedio Sinera? „Naučio sam lekciju od Novaka“

© AP Photo / Mark J. TerrillKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
Pratite nas
Posle četiri sata i 12 minuta borbe Karlos Alkaras uspeo je da savlada Janika Sinera i plasira se u finale Rolan Garosa. Bio je mladi Španac u zaostatku dva puta, ali je lekciju naučio još prošle godine protiv Novaka Đokovića i to mu je pomoglo da na kraju slavi.
Prošle godine Karlos Alkaras stao je u polufinalu Rolan Garosa, jer se na njegovom putu isprečio Novak Đoković koji je kasnije osvojio i titulu.
Bio je to težak poraz za mladog Španca koga su mnogi videli kao favorita za osvajanje trofeja, ali mu je taj meč ujedno bio i velika škola jer se sledeće godine vratio na isto mesto, stigao do iste faze i tačno je znao šta ne sme da uradi.
„Video sam da se Janik malo muči, obojica smo imali grčeve, morali smo da se borimo. Naučio sam lekciju iz prošlogodišnjeg meča sa Đokovićem, ostao sam smiren, pokušao malo da skratim poene znajući da će grč proći. Jeste bilo čudno. Čekao sam svoju šansu i iskoristio je, četvrti i peti set bili su odličan tenis“, rekao je mladi Španac.
Očigledno je da se na Novaka ugleda za mnogo toga jer isto kao srpski as uživa da slavi posle dugih i iscrpnih borbi.
„Moraš da pronađeš radost i u patnji na terenu, to je ključ, pogotovo na šljaci, na Rolan Garosu… Duge razmene, četiri sata, ali kao što uvek kažem svom timu, u patnji na terenu treba uživati. Najteže mečeve u kratkoj karijeri igrao sam protiv Sinera, onaj US open 2022. Neverovatan je igrač sa sjajnim timom, radujem se novim mečevima s njim“, rekao je posle pobede Alkaras.
Treći reket sveta za titulu će se boriti protiv Aleksandra Zvereva, nemačkog tenisera ruskog porekla, koji je u polufinalu eliminisao Kaspera Ruda, norveškog tenisera.
Dušan Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
SPORT
Veličanstveni Dušan je šampion Evrope – zbog Srbina je pao i slavni Pro Reko
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala