- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veličanstveni Dušan je šampion Evrope – zbog Srbina je pao i slavni Pro Reko

© AFP 2023 / ANGELA WEISSDušan Mandić
Dušan Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
Pratite nas
Vaterpolisti Ferencvaroša pobedili su Pro Reko u finalu Lige šampiona rezultatom 12:11, a za titulu je najzaslužniji Dušan Mandić, maestralni srpski vaterpolista, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača na završnom turniru.
Posle tri godine pao je Pro Reko, a srušio ga je Dušan Mandić koji je predvodio mađarski Ferencvaroš u napetom i neizvesnom meču.
Po dva gola na obe strane bilo je u prvoj deonici,a potom je sjajni srpski vaterpolista svom timu doneo i sačuvao prednost sa dva pogotka u drugoj deonici.
Sačuvao je Ferencvaroš prednost od dva gola tokom trećeg perioda, a potom je Mandić i u poslednjem periodu postigao dva fantastična gola.
Odličan posao veliki Dušan radio je i u odbrani što je za njegov tim posebno bilo važno u samoj završnici kada je Pro Reko pokušao da se vrati u igru što bi i uspeo da nije bilo Srbina.
Ferenvaroš je tako postao prvak Evrope drugi put u istoriji, a prethodno su takav podvig napravili 2019. godine posle čega je usledila dominacija čuvenog Pro Reka.
Mandić je zbog velikih zasluga ne samo u finalu nego na samom završnom turniru zasluženo poneo priznanje najboljeg igrača tog dela turnira.
U utakmici za treće mesto Novi Beograd poražen je od Olimpijakosa rezultatom 9:6.
Novak Đoković i Kasper Rud - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
SPORT
Novak o povlačenju prvo obavestio Ruda: „Poslao mi je poruku, poželeo mi sreću – veliki uzor“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala