- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Slovenci remizirali sa Bugarima – Danci su opasni

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
Pratite nas
Prvo su Englezi sinoć izgubili od Islanda, a sada je Slovenija, drugi protivnik Srbije na Evropskom prvenstvu, odigrala samo 1:1 protiv ne tako snažne reprezentacije Bugarske. Sa druge strane, Danska je nadigrala Norvešku sa 3:1 (2:0).
Bugari su čak stigli u prednost kada je Despodov dao gol u 4. minutu iz penala, a potom je Šporar golom u 14. minutu doneo izjednačenje Sloveniji.
Poprilično skromno je ekipa Matjaža Keka odigrala i još jednom pokazala da je rival kojeg Srbija definitivno mora da pobedi u Nemačkoj ukoliko želi plasman u nokaut fazu.
Da li su se Zmajčeki štedeli za prave, takmičarske utakmice ili je ovo njihov stvarni presek stanja u ovom trenutku, tek stručni štab Srbije i naši reprezentativci nisu imali mnogo šta da vide, jer je utakmica na stadionu Stožice bila prilično prazna.
Selektor Matjaž Kek je ovoga puta na teren od prvog minuta poslao najjači sastav, uključujući Benija Šeška i Jana Oblaka, ali to nije donelo željeni ishod.
Podsetimo, Slovenija na Evrpskom prvenstvu igra u grupi C zajedno sa Engleskom, Danskom i reprezentacijom Srbije.
Meč između Slovenije i Srbije je na programu 21. juna od 15 časova.
Danska je sa druge strane pokazala bolju formu od Slovenije pobedom nad Norveškom od 3:1.
Poveli su Danci već u 12. minutu preko Hojbjerga, dok je Vestergard digao na 2:0 u 21. minutu. Erling Haland je smanjio na 2:1 golom u 72. minutu, dok je Poulsen u 90. postavio konačni rezultat.
Danska će na EURO igrati u C grupi, prvo protiv Slovenije 16. juna u Štutgartu, četiri dana kasnije sa Engleskom u Franfurtu i 25. juna protiv Srbije u Minhenu.
Uroš Plavšić - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
SPORT
Zvezda dovela prvo pojačanje za sledeću sezonu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala