Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Potpisan Memorandum o saradnji Ministarstava državne uprave Srbije i Republike Srpske

© Tanjug / NEMANJA JOVANOVIĆPotpisan Memorandum o saradnji MDULS i Ministarstva Republike Srpske
Potpisan Memorandum o saradnji MDULS i Ministarstva Republike Srpske - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
Pratite nas
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije Jelena Žarić Kovačević i ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić potpisale su, u okviru današnjeg Svesrpskog sabora, Memorandum o saradnji između dva ministarstva.
Sporazum je potpisan u cilju jačanja partnerstva i uspostavljanja okvira za održivu i dinamičnu saradnju u oblasti reforme javne uprave i lokalne samouprave, kao i unapređenja, planiranja i sprovođenja projekata u lokalnim samoupravama, uz koordinaciju i pribavljanje donatorske podrške za projekte od lokalnog značaja.
Podsećajući na čvrste i neraskidive veze Republike Srbije i Republike Srpske, ministarka Žarić Kovačević istakla je za Tanjug da potpisivanje Sporazuma u danima Svesrpskog sabora znači još jedan simbol zajedništva Republike Srbije i Republike Srpske.
„Naša dva ministarstva će na osnovu ovog sporazuma imati priliku da sarađuju u oblasti javne uprave, ali i drugim oblastima koje prate nove tokove, kao što su digitalizacija i usavršavanje kadrova koji rade u našim upravama, navela je Žarić Kovačević.
Izražavajući zadovoljstvo potpisanim Memorandumom, ministarka Jujić rekla je za Tanjug da potpisivanjem sporazuma dva ministarstva nastavljaju dugogodišnju saradnju razmene dobrih praksi i iskustava u reformi javne uprave.
Cilj potpisanog Memoranduma je razmena dobre prakse i normativnih rešenja između potpisnica, razmena iskustava i pružanje ekspertske podrške u planiranju, pripremi i sprovođenju projekata, kao i razmena publikacija i druge stručne literature, uključujući i druge oblike saradnje.
Vatromet - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
SRBIJA
Srbija i Srpska: Velikim vatrometom i bakljadom u bojama trobojke završen Svesrpski sabor
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala