- Sputnik Srbija, 1920
EURO 2024
Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula 2024. godine. Sva dešavanja pratite uz Sputnjik sport.

Srbija pažljivo posmatra nevolje u raju

© AP Photo / Abbie ParrGaret Sautgejt, Engleska
Garet Sautgejt, Engleska - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
Pratite nas
Fudbaleri Engleske poraženi su od Islanda rezultatom 1:0 i to nije prvi kiks za protivnika Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu. Posle novog lošeg rezultata Garet Sautgejt, selektor Engleske, pokušao je da opravda i sebe i tim, ali teško je da može da se izbegne utisak da i u ovom fudbalskom raju ima nevolja.
U poslednjih pet utakmica fudbalska reprezentacija Engleske ostvarila je samo jednu pobedu, uz dva remija i dva poraza što definitivno nisu brojke za pohvalu.
Još prošle godine tokom kvalifikacija dogodilo se iznenađenje jer je Engleska stigla samo do boda protiv Severne Makedonije, da bi u prvom prijateljskom meču ove godine Englezi izgubili od Brazila.
Protiv Belgije su upisali novi remi, a potom jedinu pobedu u poslednjih pet mečeva ostvarili su protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Nije tim uspeo da održi taj ritam pa je usledio poraz od Islanda zbog kog je Garet Sautgejt morao da se pravda.
„Očigledno je bila nepovezana i razočaravajuća igra, nismo pokazali dovoljno karaktera, ali mislim da je dobro za nas što se to dogodilo pre početka takmičenja. Moramo da budemo bolji bez lopte. Naravno, nema izgovora za ovakav rerzultat, ali bio sam učesnik u mnogo poslednjih mečeva uoči početka turnira. Igrači neizbežno jednim okom gledaju na ono što tek sledi i dolazi u smislu izazova. Postoji mnogo stvari koje možemo brzo da postavimo“, rekao je selektor Engleske.
Reprezentacija Engleska prvi meč na Evropskom prvenstvu igra protiv Srbije, a Sautgejt tvrdi da će njegov tim ostaviti potpuno drugačiji utisak.
„Bićemo spremni. Večeras nije prošlo onako kako smo se nadali. Rekao sam igračima da neće svaki dan ići kako želite i večeras je bio jedan od tih dana. Takođe neće uvek sve biti naopako, imali smo i večeras dovoljno šansi da pobedimo, ali smo i previše šansi propustili“, zaključio je Sautgejt.
Selektor Engleske trenutno ne sluša puno pohvala na svoj račun pogotovo posle iznenađujuće odluke da se na spisku ne nađu između ostalih ni Hari Megvajer i Džek Griliš.
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2024
SPORT
Poraz koji će Srbija moći da preboli
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala