- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Orlovi preleteli Holandiju – živi san o Olimpijskim igrama

© Foto : Odbojkaški savez SrbijeOdbojka Srbija
Odbojka Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2024
Pratite nas
Odbojkaška reprezentacija Srbije bila je ubedljiva u Otavi u prvom meču druge faze Lige nacija protiv Holandije – 25:17, 25:20, 26:24. Izuzetno bitan trijumf za nastavak sna zvan Olimpijske igre u Parizu.
Orlovi imaju učinak od dve pobede i tri poraza, a do „preletanja“ Holandije vodio ih je Dražen Luburić sa 18 poena, Marko Ivović imao je 12, a Pavle Perić devet na svom kontu, od čega je nanizao tri asa za preokret u trećem setu i to u trenucima kada se „lomio“ meč.
S druge strane, u redovima „lala“ Abedl Aziz Nimir bio je najbolji pojedinac sa 22 poena, ali nije imao podršku ostalih saigrača, što potvrđuje činjenica da je drugi najefikasniji kod Holanđana bio Marten van Garderen sa sedam poena.
Odbojkaši Srbije u narednom kolu igraju protiv Sjedinjenih Američih Država u noći između petka i subote od dva časa ujutru po srednjeevropskom vremenu.
Posle toga sledi i odmeravanje snaga sa domaćinom turnira druge nedelje Lige nacija, reprezentacijom Kanade, a taj meč na progamu je u noći između nedelje i ponedeljka.
Srbija se zahvaljujući pobedi nad Holandijom distancirala od pomenutog rivala i približila Kubi, čime je značajno povećala šanse da se nađe na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta.
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2024
SPORT
Zverev „isterao Demona“ sa Rolan Garosa za polufinale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala