- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zverev „isterao Demona“ sa Rolan Garosa za polufinale

© AP Photo / Jean-Francois BadiasAleksandar Zverev
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2024
Pratite nas
Nemac ruskog porekla Aleksandar Saša Zverev plasirao se u polufinale Rolan Garosa nakon što je maksimalnim rezultatom – 6:4, 7:6, 6:4 pobedio Aleksad de Minora iz Australije. Naredni rival biće mu Norvežanin Kasper Rud koji među četiri u Parizu stigao bez borbe zbog povlačenja Novaka Đokovića zbog povrede desnog kolena.
Drugi polufinalni par na Rolan Garos čine sjajni Italijan Janik Siner i Španac Karlos Alkaras. Oba meča na programu su u petak, s tim što će organizatori saopštiti satnice mečeva.
Aleksandar Zverev uspeo je da opravda ulogu favorita u meču sa 11. teniserom sveta koji je trajao tri sata i dva minuta.
Nakon što su obojica bila sigurna na uvodni servis, usledio je rani brejk Zvereva za 2:1, da bi Australijanac uzvratio ribrejkom.
Ipak, Nemac je u sedmom gemu ponovo „ukrao“ servis „Demonu“ i to mu je bilo dovoljno da slavi rezultatom 6:4, iskoristivši prvu set loptu.
Donekle je sličan scenario iz prvog, viđen u drugom setu, samo što su brejk i ribrejk sada „viđeni“ u petom i šestom gemu.
Kako su Zverev i De Minor do kraja seta sebično čuvali servis, tako je tajbrejk morao da odluči pobednika.
Tu se bolje snašao Nemac ruskog porekla koji je slavio rezultatom 7:5 i bilo je to velikih 2:0 u setovima.
Nije se predavao Australijanac, ali je četvrti reket planete u trećem, ispostaviće se, poslednjem setu, uspeo da napravi brejk više, baš kao i u prvom. Poveo je 4:2, zatim i 5:2, da bi naredna dva gema pripala De Minoru, koji je ponovo bio u igri.
Ipak, Zverev mu je na kraju oduzeo još jednom servis za 6:4, što je značilo da Nemac ide u polufinale, gde ga čeka Kasper Rud.
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2024
SPORT
Moskovljanka eliminisana – a sjajna Ruskinja srušila moćnu Sabalenku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala