- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak na štakama: „Operacija je dobro prošla“ /foto/

© AFP 2023 / BERTRAND GUAYNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, oglasio se prvi put otkako se povukao sa Rolan Garosa, potvrdivši da je operisan u Parizu, kao što se pretpostavljalo i spekulisalo. Novak je iz Pariza, sa štakama u rukama, poslao poruku da je sve proteklo kako treba i da sad kreće faza oporavka.
Đoković posle atroskopije desnog kolena zbog povrede meniskusa, kreće u trku s vremenom kako bi bio spreman za Olimpijske igre u Parizu, što je cilj svih ciljeva ove sezone.
„Proteklog dana sam morao da donesem neke teške odluke, nakon što sam doživeo povredu meniskua u mom poslednjem meču na Rolan Garosu. I dalje obađujem sve, ali vas sa zadovoljstvom obaveštavam da je operacija prošla dobro. Veoma sam zahvalan lekarskom timu koji je bio uz mene“, poručio je putem društvenih mreža Novak Đoković.
I dalje nije poznato da li će Đoković pokušati da zaigra na Vimbldonu, čiji je start zakazan za 1. jul. Mala je verovatnoća, šanse postoje, ali je postoji preveliki rizik da bi Đoković zbog nedovoljne fizičke spreme mogao sebi da napravi još veći problem i da ugrozi učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.
Poznato je su Novaku Igre cilj svih ciljeva, da je ove sezone glavni fokus juriš na olimpijsko zlato koje mu jedino nedostaje u prebogatoj karijeri.
Samim tim prostom logikom dođe se do zaključka da je Đoković pristao ekspresno da obavi artroskopiju desnog kolena i povređenog meniskusa kako bi mogao da nastavi s pripremama za Igre u Parizu.
U suprotnom da nije povrgnut tome, velika je verovatnoća da svetski broj jedan, koji će od ponedeljka predati tron Italijanu Janiku Sineru, ne bi uspeo da zaigra ni u Parizu, ni u Londonu.
Podsetimo, Olimpijske igre u Parizu počinju 26. jula i trajaće do 11. avgusta. Novak za sada ima bronzanu medalju sa Igara u Pekingu 2008. godine.
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2024
SPORT
Zverev „isterao Demona“ sa Rolan Garosa za polufinale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala