- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi otkrio bez koga Srbija napada Austriju

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2024
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije će na stadionu „Ernst Hapel“ od 20.45 odigrati prijateljski meč protiv Austrije, a selektor Dragan Stojković Piksi otkrio je da Aleksandar Mitrović neće početi taj susret.
To je i logično s obzirom na to da je Mitrović tek 3. juna zajedno sa Sergejom Milinkovićem-Savićem stigao iz Saudijske Arabije, gde je imao obaveze sa Al Hilalom, s kojim je podigao trofej „King kupa“ posle pobede nad Al Nasrom.
Orlovi će protiv Austrije (4. juna) i Švedske (četiri dana kasnije) uhvatiti zalet za ono pravo što ih očekuje, a to je Evropsko prvenstvo u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula. Novinare je zanimalo šta Srbija očekuje od kontinentalnog šampionata, kao i u kom sistemu će igrati.
„Veliko takmičenje kao Evropsko prvenstvo veliki izazov i svako ide sa ciljem da ostvari što bolji rezultat. Niko u Nemačku ne ide zbog turizma, nego da napravi iskorak. Sebe i naciju učini ponosnim. Šansu koja se pruža moramo da iskoristimo. Gledajući sve aspekte koje pruža svaka utakmica. Srbija mora da bude na stopostotnom nivou. Sistem? Pričamo, gledamo kroz rad da nađemo najbolje rešenje. Ono što budete videli, to će biti najbolje, po nekom mom mišljenju. Važno je da igrači razumeju zahteve igre, a ono što se svi slažemo, jeste da ova veliko takmičenje zahteva strahovito veliku potrošnju i tu moramo biti na nivou koji je potreban“, istakao je Stojković.
Piksi je zatim objasnio situaciju oko udarne igle Srbije – Aleksandra Mitrovića.
„Mitrović se nedavno priključio ekipi i neće početi meč, jer ne želimo ništa da rizikuje. Ni Nikola Milenković neće početi jer je igrao u nedelju za Fiorentinu, a verovatno ni Luka Jović koji se vratio sa dalekog puta. Što se tiče ostalih igrača, svi su spremni“, konstatovao je selektor Srbije.
Pričajući o rivalu Austriji, Stojković je pokazao veliki respekt.
„Radi se o izuzetno jakoj i kvalitetnoj ekipi, veoma kompaktnoj. To su pokazale kvalifikacije, ali i prijateljske utakmice koje su igrali i rešili u svoju korist. Uostalom, zato smo ih i izabrali, jer je meč sa takvom selekcijom dobar test pred važno i zahtevno takmičenje kakvo je prvenstvo Evrope. Zaista iamju odličan timski duh, ali i individualne kvalitete visokog nivoa. Sabicer, Lajner, Arnautović... Zaista imaju dosta sjajnih igrača, i mogu mnogo toga da postignu na EP. Šteta što se Šlager povredio, ali definitivno mogu mnogo da naprave. Zbog svega navedenog, očekuje nas jedna teška i zahtevna utakmica“, rekao je Dragan Stojković Piksi.
Kilijan Mbape - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2024
SPORT
Gotovo – kralj Mbape!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala