- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Večiti počinju novo finale

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalji sa večitog derbija odigranog u okviru petog kola Evrolige
Detalji sa večitog derbija odigranog u okviru petog kola Evrolige - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2024
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde i Partizana počinju finalnu seriju plej-ofa Superlige Srbije, a domaćini prvog duela su crveno-beli, u ponedeljak od 20.00.
Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da crno-beli finale plej-ofa Superlige Srbije počinju sa mnogo problema, ali je dodao da njegov tim želi da pruži maksimum protiv Crvene zvezde.
"Počinje finalna serija i nije neka tajna da je započinjemo sa mnogo problema. Ali, tako je kako je, spremamo se sa željom da pružimo maksimum i da sutra odigramo dobru utakmicu", rekao je Obradović, preneo je zvanični sajt Partizana.
Obratio se i trener Crvene zvezde Janis Sferopulos.
„Igramo finale Superlige, za nas je vrlo važno da budemo mentalno spremni. Koncentracija će biti izuzetno važna za ovu finalnu seriju. I to koncentracija da budemo spremni da se držimo našeg plana i u napadu i u odbrani“, izjavio je Sferopulos.
Crvena zvezda je ove sezone osvojila regionalnu ABA ligu, kao i Kup Radivoja Koraća.
"Očekujem i pozivam naše navijače da dođu da nas podrže, ali i da pokažu sportsku kulturu", rekao je Sferopulos, prenosi zvanični sajt kluba.
Iz Crvene zvezde podsećaju da će na sutrašnjem meču ulazak u dvoranu biti omogućen samo vlasnicima sezonskih karata. Kapije dvorane će biti otvorene dva sata pre početka utakmice.
"Očekuje nas izuzetno teška utakmica, kraj je sezone, koja jeste vrlo uspešna. Imali smo mnogo povreda, napori su bili izuzetno veliki. Međutim, sve se to zaboravlja kada izađemo na teren. Motiv je veliki, mogućnost da se osvoji još jedan trofej i zaokruži vrlo uspešna sezona. Odlično se poznajemo sa ekipom Partizana, nema tu više ni najmanjih tajni, zato će te sitne stvari, koncentracija, manji broj grešaka, detalji biti presudni u ovom finalu. Naše je da odigramo agresivno, čvrsto, i dođemo do uvodne pobede", rekao je košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac.
On je uputio dodatni poziv navijačima "crveno-belih".
"Nadamo se punoj hali naših navijača, mnogo su nam pomogli ove sezone, posebno kada smo osvajali trofeje. Pozivam ih da dođu i u ponedeljak i podrže nas uz fer i sportsko navijanje", rekao je Davidovac.
Drugi meč biće odigran petog juna od 20 sati u Beogradskoj areni, a domaćin će biti ekipa Partizana.
Eventualna majstorica je na programu osmog juna od 20.30 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić", a domaćin bi bila Crvena zvezda.
"Crvena zvezda apeluje na sve naše pristalice koje se budu našle u dvorani tokom prve utakmice, da navijaju fer i sportski, bez ubacivanja predmeta na parket, bilo kakvog vređanja rivala uz maksimalnu podršku našem timu na parketu", stoji u saopštenju Crvene zvezde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala