- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak saznao protivnika – a Mira nastavila rusku bajku

© AFP 2023 / ALAIN JOCARDMira Andrejeva
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2024
Pratite nas
Kasper Rud, norveški teniser, opravdao je ulogu favorita i savladao je Tejlora Frica za četvrtfinale Rolan Garosa rezultatom 7:6, 3:6, 6:4. Ovom pobedom Rud je zakazao susret sa Novakom Đokovićem. Tom meču prethodila je pobeda sjajne Ruskinje Mire Andrejeve nad Varvarom Gračevom, ruskom teniserkom koja igra za Francusku, rezultatom 7:5,6:2.
Novak Đoković saznao je protivnika za četvrtfinalnu borbu na Rolan Garosu nakon što je uz jedan ispušteni set Kasper Rud još jednom pokazao da je pravi majstor šljake. Na ivici je bio Norvežanin da izgubi prvi set jer je u taj-brejku gubio 5:1, ali napravio je preokret i poveo.
U drugom setu Amerikanac je bio sigurniji, prvi je napravio brejk, a posle propuštenih prilika Ruda, Fric je stigao do izjednačenja u setovima. Na sličan način počeo je i treći set, ali ovoga puta Norvežanin je uzvratio uz dva brejka. Bio je bolji i u samoj završnici seta i zasluženo je još jednom stekao prednost.
U četvrtom setu Rud je bio izuzetno dominantan i protivniku nije dopustio ni najmanju šansu za brejk. Posle tri i po sata borbe norveški teniser je obezbedio još jedno četvrtfinale.
Pre Ruda pravo čudo napravila je Mira Andrejeva.
Devojčurak iz Karnojarska nastavlja da piše istoriju i da živi bajku u Parizu, gde je ostvarila rezultat karijere kada su u pitanju grend slem turniri.
Da sve bude još fascinantnije, Andrejeva je na Otvorenom prvenstvu Francuske do sada izgubila samo jedan set i to u drugom kolu kada je odmerila snage sa Viktorijom Azarenkom.
U osmini finala Mira Andrejeva je s druge strane mreže imala protivnicu rođenu u Moskvi, koja je kasnije izabrala da nastupa pod zastavom Francuske.
Velika borba viđena je u prvom setu, gde je Mira prva zadala udarac, oduzevši servis protivnici u sedmom gemu i to bez izgubljenog poena.
Ipak, prednost je bila kratkog daha, s obzirom na to da je Varvara Gračeva uzvratila ribrejkom.
Gračeva je zatim u 10. gemu imala dve set lopte, ali se rusko čudo odbranilo.
Uspela je Andrejeva u sledećem gemu da „ukrade“ servis 88. igračici na VTA listi i da na kraju slavi rezultatom 7:5.
Drugi set startovao je brejkom Mire Andrejeve, koja je ekspresno potvrdila prednost.
Nije se predavala Varvara i stigla je do izjednačenja – 2:2.
Usledio je ribrejk Mire Andrejeve za 3:2, i zatim je nanizala i naredna tri gema i slavila sa 6:2 za plasman u četvrtfinale Rolan Garosa.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2024
SPORT
Neuništivi Novak – padao, krvario, „leteo“ i srušio Argentinca za četvrtfinale
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala