- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kluni tvrdi da njegova Fondacija ne planira progon ruskih novinara

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Uđi u bazu fotografijaAmerički glumac Džordž Kluni
Američki glumac Džordž Kluni - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2024
Pratite nas
Američki glumac Džordž Kluni demantovao je izjavu jednog od saradnika „Fondacije Kluni za pravdu“, prema kojoj organizacija planira da od Evropske unije i Međunarodnog krivičnog suda zahteva izdavanje naloga za hapšenje ruskih novinara koji se nalaze u inostranstvu.
„Što se tiče nedavnih saopštenja o ruskim novinarima neko je u našoj fondaciji pogrešio. Ja sam sin novinara. Mi u Fondaciji Kluni nikada ne bismo progonili novinare, čak iako sa njima nismo saglasni“, navodi se u objavi glumca na stranici Fondacije na društvenoj mreži „Iks“.
Prethodno, direktor za pravna pitanja fondacije Ana Neistat izjavila je da će Fondacija holivudskog glumca Džordža Klunija i njegove supruge Amal tražiti izdavanje tajnih naloga za hapšenje ruskih novinara u Evropi.
Ona je dodala da takvi nalozi još uvek nisu izdati, kao i da nisu imenovani novinari nad kojima je planirano krivično gonjenje.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je namera Fondacije bračnog para Kluni da traži hapšenje ruskih novinara u inostranstvu sumanuta, dok portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ističe da se radi o politički motivisanoj hajci.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2024
RUSIJA
„Politička hajka“: Zaharova o inicijativi Fondacije Džordža Klunija za hapšenje ruskih novinara
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala