- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Politička hajka“: Zaharova o inicijativi Fondacije Džordža Klunija za hapšenje ruskih novinara

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2024
Pratite nas
Inicijativa Fondacije holivudskog glumca Džordža Klunija i njegove supruge Amal o hapšenju ruskih novinara je politički motivisana hajka, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

„Sada se ispostavlja da je zaštita novinara prema shvatanju bračnog para Kluni - njihov progon posredstvom krivičnog gonjenja na osnovu političkih motiva, a uz to još i na nacionalnoj osnovi, istakla je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Prema njenim rečima, nije tajna da se na Zapadu za rusofobiju dobro plaća.
„A ova dva pi-ar-a, očigledno su spremna da zarade novac na bilo čemu. Eto zašto su odlučili da organizuju ‘pravosudni safari’ na ruske novinare“, ocenila je diplomata.
Zaharova je na kraju postavila pitanje gde su sada UNESKO sa generalnim direktorom Odre Azul i OEBS sa predstavnikom organizacije za pitanja slobode medija Terezom Ribeirom.
Prethodno je direktor za pravna pitanja Fondacije bračnog para Kluni Ana Neistat objavila da će Fondacija tražiti izdavanje tajnih naloga za hapšenje ruskih novinara u Evropi.
Ona je dodala da takvi nalozi još uvek nisu izdati, kao i da nisu imenovani novinari nad kojima je planirano krivično gonjenje.
Projekat takođe razmatra obraćanja Međunarodnom krivičnom sudu kako bi novinare pozvao na odgovornost i istražio njihovu umešanost u „podsticanje na genocid“. S tim u vezi, napomenula je da bi ovo to pravno komplikovan proces, za koji su potrebni dokazi.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala