- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„U kom sportu se igra više od četiri sata u tri ujutru?“

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2024
Pratite nas
Zbog kiše u Parizu organizatori su pomerili meč Novaka Đokovića i Lorenca Musetija i zato je duel srpskog i italijanskog tenisera trajao do duboko u noć. Sigurno je da je bilo drugih rešenja, ali Novak nije želeo da kritikuje orgnizatore. Svoj komentar dao je Kasper Rud, norveški teniser, koji je suptilno uputio primedbu.
„Može li se tenis smatrati za najteži sport na svetu? U kom drugom sportu moraš da igraš više od četiri sata u tri ujutro?“, napisao je na društvenoj mreži Kasper Rud, sedmi reket planete.
Njegova objava odnosila se na meč Novaka Đokovića i Lorenca Musetija koji su duel trebali da počnu u 20.15. Međutim, pre njih ubačen je na „Filip Šatrije“ duel Grigora Dimitrova i Zizu Bergsa što je potpuno poremetilo raspored.
Drugo rešenje u tom trenutku nije postojalo, ali sa druge strane nije bilo humano ni da igrači ostanu na terenu do tri sata iza ponoći. Posle četiri i po sata epske borbe srpski as je slavio, ali svakako da nije bio zadovoljan što je tako kasno morao da igra.
„Uh... Znao sam da ćete me to pitati, ali ne bih da pričam o tome. Imam mišljenje, ali... Ima važnijih stvari od toga. Pre svega Musetijeva igra, neću o rasporedu. Moglo je drugačije to da se reši. Ima lepote u tome da se pobedi u 3 ujutru, posebno ako pobediš, ali moraću da uključim svoje mlade gene i da se oporavim što pre“, rekao je Novak.
Dobra vest je da ovakve situacije ne bi trebalo da se ponove jer turnir ulazi u drugu nedelju i manje je mečeva.
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2024
SPORT
Arina, u Srbiji te obožavaju: „Ovo je najbolja stvar koju sam čula“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala