- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski inat od 13 milimetara – za dva nova rekorda najboljeg na svetu

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2024
Pratite nas
Koliko će duel Novaka Đokovića i Lorenca Musetija biti dramatičan videlo se već u trećem gemu prvog seta kada je prvi reket sveta pokraden, posle čega je protivnik napravio brejk. Srpski inat naplatio je skupo ovu grešku, a Novak je posle četiri i po sata borbe jedan rekord oborio, a jedan izjednačio.
Novak Đoković prvi put je u meču sa Lorencom Musetijem servis gem izgubio posle velike greške sudije. Poslao je Italijan lopticu u aut, jasno se video i trag, ali sudija je sišao sa stolice i gledao potpuno drugi trag.
Doneo je odluku da je loptica dobra, poen je pripao Musetiju. Nekoliko minuta kasnije komentator „Eurosporta“ rekao je da se na snimku vidi da je loptica u autu 13 milimetara, ali zanimljivo nije to moglo da se vidi na ekranu.
Dakle 13 milimetara za sudiju očigledno nije bilo mnogo, ali Novak na tome može da mu bude i zahvalan jer je ova nepravda bila hrana za nastavak borbe.
Srpski inat proradio je posle tog gema kod prvog tenisera sveta, a da nije toliko odlično odigrao u nastavku prvog seta, bio bi u još većim problemima nego što je to bio slučaj tokom drugog i trećeg seta.
Italijan se vratio i preokrenuo, ali Novak se i dalje lavovski borio i nikako nije želeo da se preda.
Spektakl je trajao četiri i po sata i ušao je u istoriju Rolan Garosa. Novak i Lorenco postavili su rekord najkasnije odigranog meča u istorji belog sporta. Prethodno su vlasnici ovog rekorda bili Rafael Nadal i Janik Siner.
Osim toga, najbolji teniser sveta plasmanom u osminu finala ostvario je 369. pobedu u karijeri na Grend slemu čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom, proslavljenim švajcarskim teniserom.
Posle pobede Đoković je i sam priznao da mu je proradio inat jer je delovao otpisano, a pravda je bila na pravoj strani.
Iznervirao je sudija srpskog asa i zbog greške, ali i zbog odluke u petom setu kada mu je dao opomenu i oduzeo prvi servis zbog prekoračenja vremena. Bila je to suluda odluka zbog koje se čak pobunio i Italijan koji je smatrao da sudija nije pravedno postupio prema najboljem teniseru sveta.
Nije to moglo da promeni ni odluku, ali ni situaciju na terenu jer je Novakova osveta za nanetu nepravdu tada već ulazila u završnicu.
Darko Stošić, srpski MMA borac - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2024
SPORT
Stošićeva velika pobeda u Beogradu – srpski borci pokazali zašto su „strah i trepet“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala