- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stošićeva velika pobeda u Beogradu – srpski borci pokazali zašto su „strah i trepet“ /video/

© Foto : Screenshot/Youtube/NaszeMMADarko Stošić, srpski MMA borac
Darko Stošić, srpski MMA borac - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2024
Pratite nas
Spektakularni MMA događaj „FNC 17“ održan je u Beogradu, a srpski borci opravdali su očekivanja. Nestrpljivo se čekala borba Darka Stošića i Mirana Fabjana, a Srbin je slavio pred oko 14 hiljada ljudi.
Darko Stošić uspeo je da savlada neverovatnog Fabjana koji mu je odlično parirao. Srpski borac toliko je bio rešen da pobedi, a njegovo samopouzdanje bilo je samo dodatni plus.
Oborio je protivnika na pod u prvoj rundi i to iz kontre, a sudija je potom morao da prekine borbu i prgolasi tehnički nokaut.
„Znate da sam ja uvek realan i da govorim istinu. Tako da moram da kažem da je Roki istinski najteži udarač sa kojim sam radio do sada. Niko me nikada u životu nije bacio dva puta u nokdaun u prvoj rundi. Svaka čast Roki, imaš moje poštovanje. Vama hvala puno, lepo je videti da ovakva arena ovako pozdravlja MMA. Nadam se da ćemo se ponovo videti ovde kada budem branio titulu KSV šampiona”, rekao je Stošić posle pobede.
Program su otvorili Voja Simičić i Jan Vaclavek, a pred srpskim borcem bio je težak zadatak. To ga nije sprečilo da se odmah nametne i stavi protivnika u podređeni položaj. Početkom druge runce Simčić je Vaclaveka bacio na pod direktom, a sudija je ubrzo proglasio tehnički nokaut.
Veliku pobedu ostvario je Srbin koji je rivali naneo tek prvi poraz.
U drugom meču spektakl su priredili Aleksandar Vukoasvljević i Andrija Stojiljković. Vukosavljević je bio dominantan i nokautirao je rivala u prvoj rundi. Time je stigao do druge pobede u FNC organizaciji.
Na redu je bila najbolja srpska borkinja Marina Spasić koja je pred punim tribinama slavila protiv Marine Nike. Posle udarca protivnice u bradu nastavila je sa serijom udaraca i tako primorala sudiju da joj prepiše pobedu.
Jovan Marjanović pobedio je Vilera nokautom već u prvoj rundi, a nije razočarao ni sjajni Marko Bojković. Popularnom „srpskom Konoru“ za pobedu je bilo potrebno svega 15 sekundi. Oborio je Pereiru i brzo je proglašen pobednikom.
Dramatična je bila borba Vaso Bakočevića i Ribeira. Završnica pete runde bila je izuzetno napeta, ali Vaso je pobedio na poene. Zaista je tokom cele borbe bio bolji, ali pitanje je šta bi sve moglo da se dogodi da se zvono konačno nije oglasilo.
Pobedu je ostvario i Nikola Joksović protiv Stefana Negučića i to gušenjem koje se dogodilo drugoj rundi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala