- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ilić „nokautirao“ Arsenal i ostaje u Premijer ligi Rusije!

© Foto : Printskrin/Pari Nižnji NovgorodSaša Ilić
Saša Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2024
Pratite nas
Srpski stručnjak Saša Ilić uspeo je da opstane u Premijer ligi Rusije sa ekipom Pari Nižnji Novgorod, nakon što je u revanš meču baraža uspeo da nadoknadi minus iz prvog meča (1:2) i da slavi protiv Arsenala u Tuli rezultatom 2:0.
U teškoj situaciji bili su Ilić i njegov Pari Nižnji Novgorod, koji je na prethodne četiri utakmice primio čak 15 golova, pa je jasno bilo da je odbrana najslabija karika.
Ipak, uspeo je srpski stručnjak da psihološki i taktički odlično pripremi ekipu i utakmicu i da slavi na nezgodnom gostovanju protiv drugoligaša Arsenala iz Tule, koji je u prvom odmeravanju snaga slavio sa 2:1, a svi golovi pali su u prvom poluvremenu.
U revanšu u kom je Arsenal bio favorit, Pari Nižnji Novgorod uspeo je preko Boženova da dođe do prednosti u 18, minutu. Dvadeset minuta kasnije poništen je pogodak domaćinu, da bi u nastavku Botaka Joboma zatresao sopstvenu mrežu u 58. minutu, čime je Ilićev tim stigao do prednosti od dva gola, samim tim i opstanka u elitnom društvu ruskog fudbala.
Ilić je tako posle Atromitosa koji je sačuvao u Grčkoj, uspeo da izbori opstanak i sa klubom iz Nižnjeg Novgoroda.
Na pitanje novinara po završetku susreta da li će Saša Ilić i naredne sezone biti trener ekipe, usledio je odgovor direktora Pari Nižnji Novgorod.
„Da! Saša Ima ugovor do kraja sledeće sezone“, rečeno je novinarima „Sport ekspresa“.
Fudbaleri Partizana Svetozar Marković, Danilo Pantić, Bibras Natho i Aleksandar Popović predstavljaju nove dresove - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2024
SPORT
Partizan neće moći da dovodi igrače do 2026. godine?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala