- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan neće moći da dovodi igrače do 2026. godine?

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaleri Partizana Svetozar Marković, Danilo Pantić, Bibras Natho i Aleksandar Popović predstavljaju nove dresove
Fudbaleri Partizana Svetozar Marković, Danilo Pantić, Bibras Natho i Aleksandar Popović predstavljaju nove dresove - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2024
Pratite nas
FIFA nema milosti – Partizan je kažnjen zabranom registracije novajlija u naredna tri prelazna roka. Vicešampion Srbije, prema odluci Međunarodne kuće fudbala (FIFA), moći će da računa na pojačanja tek od početka 2026. godine. S druge strane, direktor crno-belih Miloš Vazura uverava da će uskoro sve biti rešeno.
Partizan je kažnjen zabranom registracije novajlija u naredna tri prelazna roka zbog duga od 460.000 evra. Prema odluci svetske kuće fudbala vicešampion Srbije će na pojačanja moći da računa tek od početka 2026. godine.
Kancelarija Partizana ima mogućnost da odmah postupi po pravosnažnim odlukama fudbalskih organa, izmiri konkretna dugovanja i ispuni uslove za ukidanje suspenzije.
Kazna teče od 17. aprila i najverovatnije se tiče neizmirenih dugovanja bivšem prvotimcu Japancu Takumi Asanu.
U konačnoj izreci, Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio je dugovanje i naložio Partizanu da isplati japanskog internacionalca i troškove postupka. Prethodno je FIFA presudila da se radi o sumi od oko 460.000 evra.
Ukoliko ne obezbedi sredstva, Partizan neće moći da registruje pojačanja u prelaznom roku, čiji početak je zakazan za 13. jun.
Partizan je sličan problem imao pre dve godine. Dugovanje švajcarskom Luganu zbog transfera Filipa Holendera koštalo je crno-bele suspenzijom od 18 meseci, takođe, izrečenom od FIFA. Klub je tada brzo reagovao i bez problema ušao u letnji prelazni rok 2022. godine.
Klub iz Humske je nedavno izgubio spor i sa Nemanjom Jovićem. Posle Veća za rešavanje sporova, predmet je dospeo i na Sud u Lozani.
Da su crno-beli u ozbiljnom problemu potvrdio je i generalni direktor Miloš Vazura, koji je poručio da će dugovanja biti izmirena, samim tim i suspenzija FIFA ukinuta.
„Sve će biti u redu, u najkraćem roku suspenzija UEFA će biti automatski povučena kada budemo isplatili navedna potraživanja. Svesni smo svoje obaveze, koja će biti regulisana u prvom danima naredne sedmice, pa sportski sektor kluba neće imati nikakvih problema u angažovanju igrača u predstojećem letnjem prelaznom roku. Na tome se uveliko radi i sve ide ustaljenim tokom“, rekao je Vazura u izjavi za portal Telegraf.rs.
Marko Nikolić na meču Lokomotive i CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2024
SPORT
Srpski treneri na radaru moskovskog velikana – da li će proraditi bratska konekcija?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala