- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Orban: Evropa juri ka ratu, proratni političari kao narkomani, moramo ih zaustaviti

© AP Photo / Denes ErdosViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2024
Pratite nas
Evropa se sve više približava ratu, ona je kao voz sa poludelim mašinovođom, to se mora sprečiti, poručio je mađarski premijer Viktor Orban na „Maršu mira“ u Budimpešti. On je ocenio da će posle izbora za EP i američkih predsedničkih izbora biti moguće formirati transatlantsku koaliciju za mir.
„To se mora sprečiti, da Evropa po cenu svoje propasti, ide ka ratu. Evropa se sada priprema za rat, svaki dan je nova etapa na putu za pakao“, rekao je on.
Kako je primetio, slanje nove novčane pomoći i oružja Ukrajini, razgovori o raspoređivanju nuklearnog oružja u Evropi, misija NATO u Ukrajini, pokazuje da „proratni voz nema poslednju stanicu a mašinovođa je poludeo“.
Mađarska je već jednom uspela da se drži po strani od sukoba i Budimpešta zna kako to treba da uradi i neće dozvoliti da mađarsku omladinu šalju na front, dodao je on.
Proratni političari u Evropi su kao narkomani, žele da pobede Rusiju, kao što su dva puta pokušavali u 20. Veku, ali ne uviđaju realnost, istakao je mađarski premijer.
„Štaviše, oni su spremni da se sukobe sa čitavim istokom i misle da će pobediti u tom ratu. Za takve političare rat je kao droga, oni koji su u njenoj vlasti nikoga ne slušaju i ne smatraju sebe odgovornim. Stanovništvo zemalja, njihova sudbina i budućnost dece nisu ni od kakvog značaja za njih. Nemoguće ih je ubediti. Zato treba da ih pobedimo“, rekao je Orban pozvavši učesnike protesta da na predstojećim izborima za Evropski parlament svoj glas daju onima koji se zalažu za mir.
Podsetimo, na desetine hiljada Mađara iz čitave zemlje okupilo se na „Maršu mira“ u centru Budimpešte protestujući protiv uvlačenja zemlje u sukob u Ukrajini i pokušaja NATO da pokrene novi rat u Evropi, javlja izveštač Sputnjika.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala