- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija traži direktan odgovor od SAD u vezi s nuklearnim oružjem u Indo-pacifičkom regionu

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Ukrajine pri UN: Ukinuti Rusiji pravo veta u SB
Ambasador Ukrajine pri UN: Ukinuti Rusiji pravo veta u SB - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2024
Pratite nas
Rusija je zabrinuta zbog protivrečnih signala američkih saveznika u Azijsko-pacifičkom regionu u vezi sa jačanjem saradnje sa SAD u nuklearnoj sferi , rekla je zamenica ruskog ambasadora u UN Ana Jevstignejeva na sednici Saveta bezbednosti.

„I dalje izazivaju zabrinutost protivrečni signali od strane američkih saveznika u severoistočnoj Aziji, Tokija i Seula, o tzv. jačanju saradnje s Vašingtonom u nuklearnoj sferi. Tražimo da delegacija SAD direktno odgovori na pitanje u vezi sa namerama u pogledu potencijalnog razmeštanja svog nuklearnog oružja na teritoriji saveznika“, rekla je ona.

Rusija zahteva od Vašingtona direktan odgovor na pitanje o namerama da razmesti nuklearno oružje na teritoriji tih zemalja, dodala je ona.
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je ranije rekao da Moskva smatra da SAD mogu i od drugih zemalja, osim Filipina, da traže da na njihovoj teritorii rasporede rakete srednjeg i malog dometa.
Ranije je zamenik predstavnika Stejt departmenta Vedant Patel je rekao da SAD ne smatraju neophodnim da vrate nuklearno oružje u Indo-pacifički region i da ne planiraju da ga rasporede na Korejskom poluostrvu.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 07.09.2023
RUSIJA
Lavrov: Nećemo dozvoliti diktat Zapada u Azijsko-pacifičkom regionu
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala