- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska zastava, potez dana i poruka za navijače: Da se zna ko je najbolji /video/

© AFP 2023 / DIMITAR DILKOFFNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2024
Pratite nas
Nije tajna da francuska publika može da bude prevrtljiva prema Novaku Đokoviću iako je on najbolji teniser svih vremena i pitanje je koliko će još dugo moći da ga gledaju. Međutim i u trenucima kada nije omiljen srpski as uspeva da izazove emocije baš kao što je to učinio i tokom meča sa Karbaljesom Baenom.
Stisnuta pesnica, blagi osmeh i zadovoljstvo, to je fotografija Novaka Đokovića koja je obišla planetu i čija je poruka bila jasna. Još je tu!
Organizatori turnira nisu želeli puno da pričaju, na profilu Rolan Garosa uz upravo pomenutu fotografiju osvanule su zastave Srbije. Nisu Francuzi imali dovoljno dobre reči da opišu kakvu je partiju priredio prvi reket sveta, pa je bilo dovoljno da pokažu odakle dolazi.
Posle dva odlična seta Novak nije popuštao ni u trećem koji je počeo na mestralan način. Već u prvom gemu izveo je najbolji potez dana.
Posle ovog poena publika je upala u trans i glasno je proslavila Novakovu majstoriju što nije uvek slučaj o čemu je Novak govorio na kofenrenciji za medije posle meča.
„Vidite, oni su vrlo strastveni navijači. Na momente nije lako, imao sam neke lepe stvari ovde, ali i manje lepe. Iskusio sam obe strane. Naravno da želiš da navijaju za tebe ili da su bar neutralni, ali to nije uvek moguće da se desi. Posebno kada je slučaj kada imate Francuza za protivnika. Morate da budete svesni da idete u veliku bitku, ne samo protiv svog rivala, nego i njih. To je normalno, podržavaju svog zemljaka ili zemljakinju do pobede, posebno ako su autsajderi. Video sam to kod Gofana, kako su bili glasni, na trenutke i neprijatni, ali to je deo sporta“, rekao je Novak.
David Gofan imao je neprijatnu situaciju protiv zaista nepristojnih navijača od kojih ga je jedan čak i pljunuo.
„Mi smo drugačiji od fudbala i košarke, ali želite da imate dobru atmosferu na meču. Ja hoću da vidim kako navijaju. Vimbldon je naravno drugačiji jer ima svoju tradiciju, ali svi drugi turniri - hoćete da vidite kako navijaju, kako pevaju... To je predivno za videti. Ali, tanka je linija kada se to pređe i postane neprihvatljivo za igrače. Razumem što je Gofan reagovao, i ja sam slično iskusio, tako da ga podržavam što se žalio zbog takvih navijača. Nije uvek moguće tolerisati takve stvari, ne želite da trošite energiju na to, ali nekada morate da se suoči sa tima koji vas provociraju“, rekao je Novak.
Na prethodnim turnirima Novakova motivacija nije bila previše vidljiva, očigledno je bilo i da srpski as nije uvek bio raspoložen, ali Grend slem je potpuno druga priča.
„Uvek želim da pobeđujem u tri seta, način na koji sam dobio Baenu, to je način na koji želim da igram i kako želim da dobijam. Ne želim sebi da komplikujem život, da bih nešto testirao. Pričam metaforički. Ima i istine u tome da kada dobiješ mečeve kao poslednja dva seta protiv Erbera koja su bila neizvesna, to je isto nešto važno, kao deo grend slem ciklusa i nekog putovanja. Moja motivacija je velika na slemovima i tu je zapravo motivacija onakva kakvu želim da imam. Govorio sam od početka godine da su mi misli posle Australije bili na Rolan Garosu. Ostali turniri bili su uvod u Garos. Ne mogu da kažem da ne osećam da godine igraju svoju ulogu, u smislu oporavka. Ne želim duge mečeve, da igram 4-5 sati, zašto to sebi da radim? Želim da budem efikasan, što brže, dominantnije da pobedim. Da mogu da spremim telo za naredni meč. Igra se u tri dobijena seta, na svaka dva dana, što meni znači. Tu svežinu tražim i želim da održim za neke naredne mečeve koji će biti teži sa boljim rivalima“, rekao je Novak.
Da je na Grend slemovima daleko raspoleženiji i motivisaniji dokazao je kada je posle napornog meča odlučio da ispoštuje Mario Bartoli, bivšu francusku teniserku, koja mu je zatražila da pokaže svoju tehniku za jednoručni bekhend.
Sa terena je izašao nasmejan, a za to ima razloga jer zaista deluje da je značajno podigao formu. Novi izazov očekuje ga u subotu kada će se susresti sa Lorencom Musetijem.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2024
SPORT
Slom Andreja Rubljova, kraj jedne ruske bajke – i siloviti Alkaras
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala