- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slom Andreja Rubljova, kraj jedne ruske bajke – i siloviti Alkaras

© AP Photo / Aurelien MorissardAndrej Rubljov
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2024
Pratite nas
Ruski teniseri nisu zablistali u trećem kolu Rolan Garosa. Najpre je Andrej Rubljov doživeo i teniski i mentalni slom u sudaru sa Italijanom Lukom Arnaldijem. Italijan je slavio sa 7:6, 6:2, 6:4. Posle njega poraz je upisao i Pavel Kotov koji nije imao šanse protiv furioznog Janika Sinera, Italijana koji je pobedio rezultatom 6:4, 6:4, 6:4.
Rubljov je tokom meča bacao reket, nervirao se, čak se i udarao reketom po nozi, tako da je delovalo da nije uspeo da kontroliše emocije na pravi način.
Ispostavilo se da je Rubljov prvo veliko iznenađenje na Rolan Garosu.
U narednoj rundi Arnaldi će igrati protiv pobednika iz duela Stefanos Cicipas - Žižen Ženg. Ostaje žal što Rubljov nije iskoristio činjenicu da glavni favoriti nisu stigli na Rolan Garos u najboljem raspoloženju.
Ne samo da nije napao titulu ili finale, već je ovako rano eliminisan. Meč je trajao dva sata i 35 minuta. Rubljov je šesti teniser sveta, dok je Arnaldi 35. na ATP listi.
Znatno manje šanse za pobedu imao je Pavel Kotov koji je za protivnika imao Janika Sinera, tenisera koji na Rolan Garosu napada prvo mesto na ATP listi.
Ruski teniser najpre je u prvom setu spasavao brejk lopte, ali nije mogao da ih spasi sve i Siner je poveo. Slična situacija odigrala se u drugom setu, a Kotov će imati za čim da žali jer je imao priliku da i on oduzme protivnikov servis gem.
U trećem setu nije uspeo da zapreti i Siner je sigurno koračao ka pobedi. U osmini finala Italijan igra protiv Korentana Mutea.
Iznenađenja nije bilo ni u poslednjem meču dana jer je Karlos Alkaras bez većih problema eliminisao Sebastijana Kordu rezultatom 6:4, 7:6, 6:3. Najbolji otpor Amerikanac je pružio, kao što se i vidi po rezultatu, u trećem setu. U osmini finala Alkaras će igrati protiv pobednika duela Ben Šelton - Feliks Ože Alijasim.
Olga Danilović - Ons Žaber, Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2024
SPORT
Preokret za pamćenje Olge Danilović na Rolan Garosu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala