- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija je u polufinalu, a tvorac uspeha poručuje: „Skromni i ponizni“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2024
Pratite nas
Jovan Damjanović, selektor kadeta Srbije koji su se plasirali u polufinale Evropskog prvenstva pobedom nad Austrijom (3:2), poručio je da su dobra amotsfera, skromnost na terenu i van njega ključ uspeha. Uprkos rano primljenom golu, Orlići su uspeli da se izdignu i da preokrenu, a Damjanović je izjavio da je i tada verovao.
Kadeti Srbije predvođeni Đorđem Rankovićem i Mihajlom Cvetkovićem uspeli su da nokautiraju posle preokreta „žilave“ Austrijance i sada će imati do nedelje fore da se odmore i spreme za polufinale. Tamo će udariti na boljeg iz duela Portugalija – Poljska koji se igra u četvrtak.
„Jako, jako lepi utisci i momenti. Momci su zaslužili sve ovo. Ne samo na današnjoj utakmici na Evropskom prvenstvu na Kipru, već od prvog dana kada smo se okupili. Kako su prolazili dani igrali smo sve bolji i bolji fudbal. Od srca im čestitam na odnosu i na stavu. Igramo kvalitetan fudbal i ovo je nagrada. Nije bilo lako, Austrijanci su fizički izuzetno sposobni, kompaktni, složeni, ali smo uspeli da odgovorimo na naš način. Na nešto što nas kras, a to su smisao za igru, zajedništvo i tehnika. Vratili smo se brzo posle primljenog gola, stvarno verujem u ove momke i nikada nisam imao sumnju da će tako biti“, rekao je selektor posle plasmana među četiri najbolja na Starom kontinentu.
Kadetima Srbije ovo je drugi put u poslednje tri godine da stižu do polufinala.
„Momci su divni, često im pričam da su bolji nego što smo mi bili u njihovim godinama. Treba da negujemo nove generacije, oni znaju da moj stručni štab i ja verujemo u njih. Ne samo fudbalski, nego i ljudski, jer ako nije dobra hemija onda ne možete da dođete ovde. Insistiramo na tome da budemo skromni i ponizni na terenu, moramo da trčimo taj metar i da se bacamo na glavu kako bi došao rezultat. Na kraju je došla akcija kao što smo postigli treći gol. Ponavljam, skromni na terenu i van njega, jer imamo kvalitet“, zaključio je tvorac uspeha Orlića Jovan Damjanović.
Miljanov korner - sportski podkast - Sputnik Srbija
Novi Jutjub kanal emisije „Miljanov korner“
Nikola Milenković - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
SPORT
Milenković ponovo praznih šaka – Olimpijakos osvojio Ligu konferencija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala