- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Milenković ponovo praznih šaka – Olimpijakos osvojio Ligu konferencija

© AP Photo / Thanassis StavrakisNikola Milenković
Nikola Milenković - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
Pratite nas
Olimpijakos je osvojio Ligu konferencija pobedom nad Fiorentinom u velikom finalu u Atini, golom El Kabija u 116. minutu. Kako su mreže tokom regularnih 90 minuta mirovale, tako se pristupilo produžecima u kojima su crveno-beli uspeli da pronađu put do mreže italijanskog predstavnika, čije je boje branio srpski reprezentativac Nikola Milenković.
Tri minuta trajala je VAR provera kod pogotka El Kabija, gledalo se da li je sjajni napadač bio u ofsajdu, ali su iz VAR sobe poručili da je sve regularno i slavlje u Atini moglo je da počne. Ostalo je doduše još tri minuta, nedovoljno da gosti iz Firence bilo šta promene...
Tako je Nikola Milenković ponovo ostao praznih šaka, baš kao i prošle godine u finalu istog takmičenja, kada je Fiorentina pala u finalu pred Vest Hemom (2:1).
Fiorentina je bila opasniji i bolji tim u prvom poluvremenu, a Nikola Milenković našao se u ofsajdu u devetom minutu, nakon što je lopta koju je s desne strane uputio Beloti završila u mreži Olimpijakosa.
Čekala se asistencija iz VAR sobe i potvrđeno je da je srpski reprezentativac bio u nedozvoljenoj poziciji.
Meč je nastavljen i igralo se uglavnom na sredini terena, s tim što je više prilika za gol i veći posed lopte imala Fiorentina, ali su mreže mirovale.
Burno je bilo i na tribinama u Atini, gde je tokom odlaska fudbalera u svlačionicu na 15-minutnu pauzu došlo do manjeg sukoba navijača.
U nastavku susreta italijanski tim i dalje je imao terensku inicijativu, ali je malo nedostajalo da Olimpijakos to kazni preko Visentea Ibore, koji je glavom zapretio blizu stative Fiorentininog gola u 80. minutu.
Kako do kraja susreta na „OPAP areni“ u Atini nije bilo golova, tako je meč otišao u produžetke. I „mirisalo“ je na penale, ali se za to da ih ne bude potrudio maestralni Marokanac El Kabi. Čovek koji je eliminisao Aston Vilu u polufinalu, bio je heroj Atinjana i u velikom finalu, jer je u 116. minutu fantastično reagovao i glavom je smestio loptu u mrežu Fiorentine.
Na kraju je taj jedan jedini gol bio vredan prvog evropskog trofeja u istoriji kluba iz Pireja.
Tim čiji je sportski direktor Darko Kovačević uspeo je zlatnim slovima da ispiše istoriju Olimpijakosa i grčkog fudbala 29. maja 2024. godine u Atini.
U sastavu Olimpijakosa našao se od 73. minuta bivši napadač Partizana i brojnih evropskih klubova Stevan Jovetić.
Fudbalska lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
SPORT
Kadeti Srbije preko Austrije do polufinala Evropskog prvenstva! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala