- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Samo čudo spasava srpsku legendu u Rusiji

© Foto : Printskrin/Pari Nižnji NovgorodSaša Ilić
Saša Ilić - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2024
Pratite nas
Saša Ilić stigao je u delikatnom trenutku u ruski klub Pari Nižnji Novgorod, a serija loših rezultata uticala je na to da ekipa bude na ivici ambisa i pred selidbom u drugu ligu Rusije. Ilić je u baražu sa opstanak u elitnom rangu fudbalskog takmičenja sa Nižnjim pretrpeo poraz od Arsenala iz Tule na svom terenu rezultatom 2:1.
Samo čudo spasava Sašu Ilića i Pari Nižnji Novgorod od ispadanja iz Premijer lige Rusije.
Da stvar bude još teža i gora za legendarnog srpskog vezistu koji je činio čuda na klupi CSKA Sofije, zatim i grčkom Atromitosa s kojim je bez problema izborio opstanak, njegov novi klub primio je čak 15 golova na samo četiri utakmice.
Otkako je Ilić seo na klupu Pari Nižnji Novgoroda, primio je po šest golova od Sočija i CSKA Moskva, remizirao je sa Samarom (1:1), i usledio je poraz u prvom meču baraža sa Arsenalom Tula.
Jasno je da je poslednja linija najslabija karika Ilićevog tima, što se pokazalo i protiv Arsenala. Maksim Kajnov je načeo domaći tim ranim golom u četvtom minutu, da bi Erving Botaka Joboma u osmom zatresao sopstvenu mrežu i usledilo je izjednačenje.
Isti igrač iskubio se za nesmotrenu reakciju jer je u 33. minutu na dodavanje Makarova vratio Arsenalu prednost, gurnuvši Pari Nižnji Novgorod i Ilića na samu ivicu ambisa.
Ispostavilo se da je to i konačan rezultat, pa će odluka o tome ko će naredne sezone igrati u Premijer ligi Rusije, a ko u drugom rangu takmičenja pasti u subotu, kada će Arsenal ugostiti Pari Nižnji Novgorod.
U drugom meču baraža Ural je na svom terenu poražen od Akron Toljatija rezultatom 2:0.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 30.05.2024
SPORT
Srbija je u polufinalu, a tvorac uspeha poručuje: „Skromni i ponizni“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala