- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ništa od senzacije u Parizu – Poljakinja „preživela“ Osaku

© AP Photo / Aurelien MorissardIga Švjontek
Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
Pratite nas
Poljska teniserka Iga Švjontek dobila je praktično izgubljen meč u drugom kolu Rolan Garosa protiv Naomi Osake – 7:6, 1:6, 7:5, koji je trajao dva sata i 57 minuta.
Malo je nedostajalo da se dogodi prvi veći šok u Parizu dogodio i to već u drugom kolu u konkurenciji žena. Imala je Naomi Osaka 5:3 u trećem setu i otvoren teren pri vođstvu 30:15, da bi iz forhenda pogodila samo mrežu, zatim i meč loptu koju nije iskoristila.
Posle toga usledilo je doslovce "vaskrsnuće" prve teniserke sveta Ige Švjontek.
Japanka Osaka, koja se zbog velike pauze, što zbog problema sa anksiošnošću i depresijom, što zbog činjenice da je postala majka, pre nešto manje od godinu dana, srozala na 134. poziciju VTA rang-liste, dobro je namučila najbolju na svetu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
SPORT
Đoković saznao kad će na „šljakanje“
Naomi je u meč ušla bez prevelikog respekta za prvu na svetu koja je strah i trepet za mnoge.
Nije marila za to Japanka, koja je hrabro ušla u meč i već u prvom setu, koji je na kraju izgubila, i to posle tajbrejka, pružila je žestok otpor.
A, onda je zaigrala atomski tenis koji je ostavio u čudu čak i veliku Igu Švjontek.
Već na startu drugog seta dupli brejk i dve potvrde za ogromnih 4:0, a onda prvi gem za Poljakinju. Ispostaviće se da je to bilo sve u drugom setu, koji je Naomi Osaka dobila rezultatom 6:1 za nestvarnih 28 minuta.
Usledio je treći, ujedno i odlučujući set. Osaka je bila sigurna na sopstveni servis gem, zatim je već u drugom "ukrala" servis Igi, da bi usledila potvrda. Povela je Japanka zatim i 3:0, Iga je bila na ivica ambisa, što se posebno može reći pri vođstvu 5:3 i 30:15 na njen servis.
Ipak, jedna kardinalna greška, ispostaviće se, da će skupo koštati Japanku. Iga je uspela da "poništi" brejk zaostatka - 4:5, i da osvoji naredna dva gema, samim tim da prođe u treće kolo Rolan Garosa.
Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2024
SPORT
Rus kao „brzi voz“ u Parizu – Olga „pomerena“ za sutra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala