- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ohrabrujuće prognoze: „Novak još može da pobeđuje u pet setova“

© AFP 2023 / TIZIANA FABINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2024
Pratite nas
Novak Đoković u Pariz stiže u ne tako dobroj formi, ali za Matsa Vilandera, bivšeg švedskog tenisera, a sada konsultanta na „Eurosportu“, srpski as i dalje može da predstavlja favorita u Parizu. Sličnog je mišljenja i Stefanos Cicipas, grčki teniser.
Nije Novak Đoković navikao da do Rolan Garosa nema nijednu titulu u sezoni, ali se u 37. godini suočio sa tim. Međutim, takvo stanje stvari ne remeti srpskog asa kada je u pitanju motivacija za Grend slemove.
Prvi reket sveta i ranije je imao neočekivane probleme pred pojedine Grend slemove, a Mats Vilander podsetio je na to kako je Novak prebrodio krizu u Australiji kada je bio deportovan.
„Pa, to su teške pripreme za Novaka Đokovića, jer nije odigrao toliko mečeva. Ali zapamtite, kada mu nije bilo dozvoljeno da dođe na Australijan open zbog vakcinacije protiv kovida, to mu je dalo tri ili četiri meseca odmora na Turu. Tako da je bio odmoran kada je ponovo počeo da igra. Možda ova godina nije dobra za njega, ali za nekoga ko je dobar kao on i ima toliko iskustva, još uvek može da pobeđuje u pet setova“, veruje Vilander.
Bivši švedski teniser smatra da će srpskom asu biti teško samo na početku.
„On zna da može da osvoji Rolan Garos svaki put kada igra. A sada je svežiji nego na tri prethodna turnira Rolan Garosa. Tako da se uopšte ne bih brinuo. Prvo i drugo kolo bi moglo da bude nezgodno za Novaka jer nije toliko igrao. Kada završi, ako ostvari drugu nedelju, onda, vau, postaje mi veliki, veliki favorit“, istakao je Vilander.
Novakovi rivali poput Kaspera Ruda i Saše Zvereva takođe ga smatraju favoritom, a na tu temu govorio je i Stefanos Cicipas.
„Nema favorita koji se mnogo izdvaja. Možda samo Novak Đoković jer je ovde više puta pobeđivao. Iako nema u ovoj godini odlične rezultate, kao što nas je navikao kada je pobeđivao gotovo svake nedelje, ja ga i dalje smatram favoritom“, jasan je Cicipas.
Posle poraza u polufinalu turnira u Ženevi, Novak je istakao da nije u dobroj formi i da je toga svestan, ali da je za Grend slemove uvek motivisan.
Prvi meč na pariskoj šljaci Novak igra protiv Pjera Iga Erbera, francuskog tenisera, u utorak.
Tadej Pogačar - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
SPORT
Puca od snage – čelični Slovenac opet preti da pokori svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala