- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Puca od snage – čelični Slovenac opet preti da pokori svet

© AP Photo / Daniel ColeTadej Pogačar
Tadej Pogačar - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Slovenački biciklista Tadej Pogačar pobednik je trke Điro d'Italija, posle završene poslednje, 21. etape vožene kroz Rim. Na taj način prekinuo je post od 34 meseca bez velikog trijumfa i najavio je da će biti među glavnim kandidatima u Francuskoj na Tur de Fransu. Ponovo preti da zavlada biciklističkim svetom!
Pogačar je trku završio ukupnim rezultatom 79 sati, 14 minuta i tri sekunde, i imao je devet minuta i 56 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Kolumbijca Danijela Martinesa, što je najubedljivija pobeda u poslednjih šest decenija.
Pogačar je na ovogodišnjem Điru osvojio šest etapa, a pokušaće da postane prvi biciklista koji je osvojio u istoj godini Điro i Tur d’Frans, koji počinje 29. juna.
Sećamo se kako je na Turu izjavio jednom prilikom da je „gotov“ i da je „mrtav“ kada je ostao bez snage, ali sada je u Italiji pokazao da je u punoj formi.
„Osećao sam se super snažno! Osećao sam se udobno tokom prethodne tri sedmice. Mislim da ću se posle kratkog odmora osećati još bolje i da sam na dobrom putu za naredni deo sezone“, rekao je Pogi.
A, naredni, najveći izazov je Tur de Frans, za pet sedmica.
Pogačar je osvojio trku 2020. i 2021. godine, ali to nije uspeo da ponovi 2022. i 2023. godine. Sada će probati da vrati Žutu majicu u svoje vlasništvo.
Treba reći da je Pogačar imao težak pad u Belgiji prošle godine kada je slomio ručni zglob i da je to uticalo značajno na njegove performanse.

Takođe, treba istaći i da mu konkurencija u Italiji nije bila najbolja posle onog velikog pada u Baskiji u aprilu ove godine kada su, između ostalih, u incidentu su učestvovali Slovenac Primož Roglič, Belgijanac Remko Evenepul i Danac Jonas Vinjegor.

Pogi još nije napustio Rim, a već je počeo da ramišlja o Parizu. Jasno je šta možemo očekivati od njega na Turu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
SPORT
Novakov tron se klima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala