- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lajović jači od Rusa – drama od četiri sata i pet setova pripala Srbinu

© Foto : TSS/ Srđan StevanovićDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2024
Pratite nas
Srpski teniser Dušan Lajović pobedio je Rusa Romana Safijulina posle drame od pet setova u meču koji je trajao četiri sata i 10 minuta – 4:6, 7:5, 6:4, 6:7, 6:4. Za razliku od Đerea koji je pao posle maratona, Lajović je prošao u drugo kolo, baš kao i Miomir Kecmanović.
Kecmanović je uspeo da se revanšira Brazilcu Monteiru za eliminaciju u Rimu, da bi nešto kasnije i Dušan Lajović uspeo da se domogne drugog kola Rolan Garosa.
Safijulin je bolje otvorio meč, ekspresno je stigao do brejka i imao je velikih 3:0, da bi Dušan uzvratio sa četiri gema u nizu i stigao je do preokreta. Ipak, to nije bilo dovoljno za set, s obzirom na to da je Rus uspeo čak još dva puta da „ukrade“ servis Srbinu i da dođe do seta – 6:4.
Revija brejkova nastavljena je u drugom setu. Dušan je odmah oduzeo servis Romanu, ali je usledio ribrejk, da bi već u četvrtom gemu Rus ponovo stigao do brejka i poveo je sa 3:1.
Sve je išlo ka tome da će Rus povesti sa 2:0 u setovima, ali je Lajović podigao nivo igre i koncentracije, te je „poništio“ brejk prednosti u sedmom gemu – 3:4, da bi uskoro usledila potvrda za izjednačenje, s tim što se Duci izborio sa čak četiri brejk lopte Rusa.
Igrao se gem za gem do 11. gema, kada je Lajović stigao do brejka, i u narednom gemu iskoristio je treću meč loptu.
U trećem setu viđena je velika i izjednačena borba, a za razliku od uvodna dva seta samo jedan brejk. I to u najboljem mogućem trenutku za Lajovića. U devetom gemu oteo je Romanu servis i zatim je stigao do seta.
Daleko od toga da je bilo lako. Imao je Safijulin ponovo tri brejk šanse, ali je Lajović zatim iskoristio prvu set loptu.
U četvrtom setu nova drama i nova „kiša“ brejkova. Po dva na obe strane, pa je tajbrejk morao da odlučuje pobednika. Bilo je, ili Lajović u drugo kolo, ili će Rus izboriti peti set.
Dogodio se drugi scenario, pošto je Safijulin slavio 8:6, a uspeo je da spasi i meč loptu koju je Lajović imao pri rezultatu 6:5. Ruski teniser nanaizao je tri poena i dobio tajbrejk 8:6.
Vrhunac drame dostignut je u petom setu. Igralo se gem za gem, sve do osmog, kada je Lajović uspeo da otme servis Romanu i da povede sa 5:3. Činilo se da je to to, da će srpski teniser na sopstveni servis rutinski privesti meč kraju, ali...
Ruski teniser, koji je 42. na ATP listi, dok je Lajović 61. uspeo je da odgovori ribrejkom za 5:4.
A, onda, novi brejk Lajovića koji mu je doneo 6:4, samim tim i pobedu i plasman u drugo kolo Rolan Garosa, posle iscrpljujuće borbe u pet setova i četiri sata i 10 minuta igre.
Lajović čeka pobednika australijskog dvoboja – Aleksej Popirin – Tanasi Kokinakis.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
SPORT
Kecmanović pobedio na startu Rolan Garosa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala