- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kecmanović pobedio na startu Rolan Garosa

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Miomir Kecmanović, srpski teniser, plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Tijagom Monteirom (3-1).
On je posle dva i po sata igre savladao Brazilca Tijaga Monteira, 86. igrača na svetu, po setovima 6:2, 6:1, 4:6 i 6:4.
Ujedno mu se i revanširao za nedavni poraz u Rimu u okviru trećeg kola. Pred Miomirom je dalje veliki izazov u narednom kolu, Rus Danil Medvedev.
Protiv Monteira srpski teniser je prikazao sjajan tenis u prva dva seta, potpuno je gospodario terenom, pokazuje to, na kraju krajeva, i rezultat tog perioda meča - 6:2 i 6:1. Brazilac nije znao šta ga je snašlo, tek tri svojena gema najbolje su svedočanstvo njegove nemoći u prvi sat vremena, koliko su trajala dva seta.
Tek u trećem Monteiro se stabilizovao, tek tad je praktično zaigrao, a Kecmanović, uljuljkan u vođstvo i totalnu nadmoć, nije osetio šta mu nailazi - a naišla mu je najbolja verzija Monteira.
Mada, nije delovalo da će Južnoamerikanac da se izbori za treći set, naprosto jer je pretrpeo brejk u sedmom gemu, a Kecmanović imao servis pri vođstvu od 4:3.
Usledio je blagi šok za srpskog tenisera potom - tri uzastopna gema i set osvojio je njegov rival. Ali jasno je mnogima i tada bilo ko se za sve pita u ovom duelu ili ko se više pita.
Miomir je u četvrtom setu zaigrao znatno sigurnije. Prvu brejk loptu nije iskoristio u trećem gemu, ali jeste u 11, za vođstvo od 6:5. Meč je završio u velikom stilu - savršenim gemom bez izgubljenog poena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala