- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda prošetala kroz Železnik do finala, a Mega naterala Partizan na majstoricu!

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Superlige Srbije savladavši FMP i u drugoj utakmici serije sa 98:75, a Partizan je propustio priliku da obezbedi mesto u borbi za titulu pošto je poražen od Mege u gostima sa 92:88 i moraće da igra majstoricu u petak.
Zvezda je upisala dve pobede u dve utakmice i obezbedila mesto u finalu domaćeg prvenstva, a upisala je i 41. uzastopni trijumf nad FMP.
Mnogo toga je bilo jasno nakon prve četvrtine koju je Crvena zvezda dobila sa +11, a do poluvremena se praktično već znao pobednik.
Crvena zvezda je na odmoru vodila 50:30. Pojačao je FMP u trećem periodu koji je rezultatski dobio sa šest poena prednosti, ali to nije bilo dovoljno čak ni da se uđe u neizvesnu završnicu.
Najbolji u pobedničkom timu su bili Nemanja Nedović sa 17 poena, Jago Dos Santos sa poenom manje i osam asistencija i Luka Mitrović sa 15 poena. Miloš Teodisić je pratio sa 11 poena i devet asistencija, a Rokas Gedraitis je stao na deset.
U timu FMP su bolji od ostali h bili Jovan Novak sa 26 poena i Ognjen Kuzmić sa 15.
U drugom meču dana, u drugoj utakmici polufinalne serije između Partizana i Mege, crno-beli su poraženi na gostovanju sa 92:088 čime je rezultat u pobedama izjednačen na 1-1.
Ekipa trenera Željka Obradovića je stekla deset poena viška u prvoj deonici, Mega je uspela da umanji razliku do poluvremena, u nastavku je preokrenula, a na tri minuta do kraja vodila je čak sa 11 poena razlike.
Partizan nije uspeo da konsoliduje odbranu, u napadu nije bilo dobrih rešenja pa je Mega upisala pobedu i produžila seriju na još jednu utakmicu u kojoj će čak imati šansu da se plasira u finale Superlige Srbije.
Najefikasniji u timu Mege bio je Jović sa 14, Filips je ubacio 12, dok su Jović, Jelavić i Milijašević imali po 12, a na drugoj strani Kaboklo je upisao 18, Smit je dodao 17, a Ponitka 12.
Majstorica je na programu u četvrtak, a domaćin će biti Partizan.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala