- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Debakl Srbije i Markova oštra poruka: „Ovo nije moj tim“

© Foto : CEVSrpski odbojkaš Marko Podraščanin
Srpski odbojkaš Marko Podraščanin - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Muška odbojkaška reprezentacije Srbije doživela je poraz od Nemačke 3:0, treći uzastopni u Ligi nacija, i time dodatno otežala put do Olimpijskih igara. Razočaran je bio ceo srpski tim, ali najviše Marko Podraščanin koji nikako nije zadovoljan trenutnom situacijom i energijom u reprezentaciji.
Posle Japana i Brazila, odbojkaši Srbije nisu uspeli da isprave greške ni protiv Nemačke.
Dok se domaćina, reprezentaciju Brazila, moglo naći opravdanje, kao i za Japan koji je odigrao odličnu utakmicu, teško je pronaći odgovor na to kako Srbije nije mogla ni do seta protiv Nemačke.
Prva nedelja Lige nacija za srpsku reprezentaciju je završena sa jednom pobedom i tri poraza što naše odbojkaše nije dovelo u dobru situaciju jer na ovom turniru treba da izbore vizu za Olimpijske igre od koje su sada daleko.
Zbog toga je posle novog poraza glas podigao Marko Podraščanin.
„Pre svega bih čestitao reprezentaciji Nemačke. Iako su se već plasirali na Olimpijske igre, igrali su veoma čvrsto danas. Naravno, želeli smo drugačiji ishod danas, ali oni su igrali bolje. Ne znam zašto, ali su želeli pobedu više od nas. Nama je trijumf bio baš potreban posle teških poraza od Japana i Brazila prethodnih dana, ali i dalje smo u igri. Ovo nije moj tim, ovo nije ekipa koju sam želeo i koja će se plasirati na Olimpijske igre. Moramo da igramo bolje!“, oštar je bio iskusni srpski reprezentativac.
Naredni turnir Lige nacija održava se u Otavi, a Srbija će igrati protiv Kanade, Holandije, Sjedinjenih Američkih Država i Argentine, što znači da je potrebno hitno buđenje.
„Počastvovan sam jer predstavljam svoju porodicu, prijatelje i državu već 18 ili 19 godina. Bukvalno, pola svog života igram za reprezentaciju. Dajem sve od sebe iz dana u dan, ali danas to nije bilo dovoljno za pobedu. Ostalo je još osam mečeva, za koje se nadam da meni neće biti poslednji, odnosno da ćemo ih dobiti, ali moramo da idemo korak po korak i da razmišljamo samo o sledećem protivniku“, zaključio je Podraščanin.
Humanitarni turnir Luka Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
SPORT
Sećanje na Luku i borba za Sofiju – održan osmi humanitarni turnir na Novom Beogradu /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala