- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sećanje na Luku i borba za Sofiju – održan osmi humanitarni turnir na Novom Beogradu /foto, video/

© Foto : Ustupljeno SputnjikuHumanitarni turnir Luka Jovanović
Humanitarni turnir Luka Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Humanitarno memorijalni turnir Luka Jovanović u basketu 3x3 održan je osmi put na Novom Beogradu u Bloku 63. Sav prikupljeni novac biće uplaćen za lečenje Sofije koja boluje do retke i teške bolesti.
Sećanje na Luku Jovanovića ne bledi, a osmu godinu u njegovu čast igrao se turnir u basketu 3x3 čiji cilj nije samo memorijalnog već i humanitarnog karaktera.
Kotizacija je po ekipi iznosila 6.000 dinara, a sav taj novac biće prosleđen Sofiji, devojčici koja je rođena 2022. godine i koja boluje od retke i teške bolesti.
Organizacija turnira prilagođena je bila ne samo učesnicima već i najmlađim posetiocima koji su mogli da uživaju u toboganu na naduvavanje.
Osim finalnih mečeva, održano je i sjajno takmičenje u šutiranju trojki.
Luka Jovanović 2014. godine kao 21-godišnjak nastradao je u nesreći kada je na njega naleteo „mini kantrimen“. Luka je tada bila u zastavnoj traci i sa prijateljima gurao pokvareni automobil kada ga iznenada udarilo i usmrtilo vozilo.
Puna 22 dana policija je tragala za imenom vozača koji je upravljao „kantrimenom“. Kada je pronađeno njegovo ime, usledila je potera jer je on uspeo da pobegne. Posle 36 dana od tragedije vozač je uhapšen u Kini.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
SPORT
Novakov tron se klima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala