- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Nastavljaju se protesti u Jermeniji: Demonstranti blokiraju puteve, privedeno 137 ljudi /video/

© SputnikPoliciя zaderživaet učastnikov akcii nepovinoveniя na perekrestke prospekta Tigran Mec i ulicы Hanžяna (27 maя 2024). Erevan
Policiя zaderživaet učastnikov akcii nepovinoveniя na perekrestke prospekta Tigran Mec i ulicы Hanžяna (27 maя 2024). Erevan - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Učesnici protesta u Jermeniji, koji zahtevaju ostavku premijera Nikole Pašinjana, od rane zore su počeli da blokiraju puteve u Jermeniji.
„Blokirana je ulica Ulneci u Jerevanu i autoput Jerevan-Aštarak“, navodi se u saopštenju pokreta „Tavuš za otadžbinu“.
Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova republike, od jutros je privedeno 137 učesnika protesta.
Prethodno je jedan od lidera organizacije Gurgen Melikjan saopštio da je opozicioni pokret „Tavuš za otadžbinu“ predložio arhiepiskopa Bagrata Galstanjana za premijera Jermenije. Sa svoje strane, arhiepiskop Bagrat Galstanjan izjavio je da namerava da „zamrzne“ svoju službu u crkvi i o tome pitao katolikosa svih Jermena Garegina Drugog.

Protesti u Jermeniji

U Jermeniji se održavaju protesti koje predvodi lider Tavuške eparhije Jermenske apostolske crkve, arhiepiskop Bagrat, nakon vesti o sporazumu između Bakua i Jerevana o razgraničenju u Tavuškoj oblasti.
Jerevan je faktički pristao da Bakuu preda četiri sela koja su bila u sastavu Azerbejdžanske SSR, a od 1990-ih se nalazila pod kontrolom Jermenije. Pokret „Tavuš za otadžbinu“ traži ostavku jermenskog premijera Nikola Pašinjana, optužujući ga da je jednostrano predao zemlje Azerbejdžanu.
Jermenski arhiepiskop Bagrat na protestu opozicije u Jerevanu - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
SVET
Protesti u Jerevanu, opozicija preložila arhiepiskopa Bagrata za premijera /video/
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala