- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Na pragu rata budućnosti: Ruski operater dronova nadmašio uspeh legendarnog snajperiste

© AP Photo / LIBKOSUkrajinska vojska
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Uspeh operatera FPV dronova već nadmašuje rezultate čuvenih snajperista iz Drugog svetskog rata – jedan ruski vojnik je pomoću dronova likvidirao više od 300 ukrajinskih vojnika, a heroj Sovjetskog Saveza Vasilij Zajcev – preko 240 Nemaca, rekao je za Sputnjik instruktor iz Centra za specijalnu taktičku i početnu vojnu obuku „Rokot“.
„Jedan ruski operater FPV dronova likvidirao je više od 300 ljudi. To je u ravni sa nivoom velikog snajperiste, heroja Sovjetskog Saveza Vasilija Zajceva“, rekao je naš sagovornik sa kodnim imenom „Pinoče“.
Kako je objasnio, obuka operatera FPV dronova traje dve-tri nedelje, dok je za obuku snajperiste potrebno najmanje šest meseci.
Instruktor je takođe istakao da snajperista, da bi pucao, mora da izađe na kontakt liniju, zauzme položaj, kamuflira se, da dugo prati situaciju i na vreme napusti poziciju nakon likvidiranja protivnika, dok operater drona može da deluje sa velike udaljenosti.
Pritom, opseg njegovih ciljeva je širi nego kod snajperiste.
„To su i utvrđenja ili ciljevi u utvrđenju, koje snajperista ni ne vidi, i vojna tehnika, uključujući tenkove. Zato operateri i postižu takve rezultate. Trenutno smo na pragu rata budućnosti“, objasnio je instruktor.
Ukrajinski vojnik lansira dron - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2024
RUSIJA
Ko gađa nuklearku? Veoma opasna igra protiv Rusije
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala