- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Laslo pao posle pet sati i pet spasenih meč lopti – epski povratak nedovoljan za pobedu

© AP Photo / Louise DelmotteLaslo Đere
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Laslo Đere, srpski teniser, poražen je posle pet sati i sedam minuta igre u prvom kolu Rolan Garosa od Nemca Danijela Altmajera rezultatom 7:5, 6:4, 6:7,5:7, 7:6. Sjajni Đere uspeo je da spasi čak pet meč lopti, ali u petom setu ne i šestu.
Od mastersa u Monte Karlu Laslo Đere nije bio na terenu i bilo je teško očekivati bilo šta dok ne izađe na teren i ne prikaže u kakvoj je formi. S obzirom na to da se vraća posle povrede prvo kolo moglo je da bude i lakše za srpskog tenisera koji je za protivnika dobio nezgodnog Altmajera.
Tokom prvog seta vladala je velika neizvesnot, a brejk lopti nije bilo sve do 11. gema kada je svoju prvu i jedinu šansu ikoristio nemačkii teniser, koji je posle svojim servisom osvojio i set.
Dinamičniji je bio drugi set u kom je za razliku od prvog bilo i prilika i brejkova, ali ponovo jedan više na strani Altmajera koji je stekao ogromnu prednost od 2:0 u setovima.
Navikao nas je Đere na to da ne odustaje i uspeo je i svoj prvi meč posle pauze da pretvori u pravu dramu.
U trećem setu ponovo su pažljivije obojica tenisera čuvali gemove, razmenili su po brejk, da bi Đere u taj-brejku uspeo da iskoristi treću set loptu i tako najavi povratak u meč.
Odlično je Laslo otvorio četvrti set, odmah je protivniku oduzeo servis gem, ali se Altmajer potpuno vratio u šestom gemu. Preokrenuo je rezultat,a potom uspeo da stigne i do prve meč lopte koju srpski teniser spasava. Posle toga, Laslo pravi novi brejk i stiže do izjednačenja.
U dramatičnom petom setu momentum je bio na Laslovoj strani i on je to koristio jer je ponovo prvi stigao do brejka, ali Altmajer je rutinski izvratio, a onda na identičan način stigao do nove meč lopte.
Još jednu je spasio Đere, a onda su usledile i nove tri i nijednu od njih srpski teniser nije dopustio da protivnik iskoristi.
Ponovo je odlučivao taj-brejk koji je obilovao mini-brejkovima, a na kraju posle pet sati i sedam minuta igre Laslo ne uspeva da spasi i šestu meč loptu za protivnika.
Velika je šteta što je srpski teniser poražen u ovakvom meču, ali sa druge strane je odlično videti spremnog Lasla koji ponovo može da se bori i na terenu ostavi poslednji atom snage.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
SPORT
Luka Dončić sprema „metlu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala