- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka Dončić sprema „metlu“

© AP Photo / Tony GutierrezLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2024
Pratite nas
Dalas Maverikse jedna pobeda deli od borbe za titulu u NBA ligi. Tim koji je još jednom predvodio fenomenalni Luka Dončić pobedio je Minesotu rezultatom 116:107 i tako stigao do prednosti od 3:0 u finalu Zapadne konferencije.
Delovala je Minesota kao prejak tim pogotovo posle pobede nad Denverom, ali Dalas je pokazao i nastavlja da pokazuje da je još jači.
Iako na početku plej-ofa nije blistao, Luka Dončić u finalnoj seriji pokazuje čistu dominaciju pa je tako i u trećoj utakmici bio najbolji igrač svog tima, ali i meča, sa 33 poena, sedam skokova i pet asistencija.
Većim delom utakmice vodili su Maveriksi, ali košarkaši Minesote počeli su da prete preokretom u trećoj deonici, dok su i na pet minuta do kraja imala vođstvo.
Tada je usledila serija Dalasa 14:1 koja je definitivno stavila tačku na ovaj meč. Imali su problema sa izgubljenim loptama, ali su sve greške prekrili nekim drugim segemntima poput šuta za tri koji je na timskom nivou bio na 50 odsto.
Velike zasluge za pobedu osim Dončiću idu i Kajri Irvingu koji je takođe upisao 33 poena, a poed toga i tri skoka uz četiri asistencije.
Sa druge strane najbolji je bio Edvards sa 26 poena, devet skokova i isto toliko asistencija.
Iako još ništa nije gotovo, prilično je jasno da sve vodi ka finalu Bostona i Dalasa jer i jedan i drugi tim imaju 3:0 protiv Indijane u Istočnoj, odnosno Minesote u Zapadnoj konferenciji.
Olga Danilović - Ons Žaber, Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
SPORT
Olga deklasirala Italijanku za drugo kolo Rolan Garosa!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala