- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Orban: Aktuelni događaji biće epizoda trećeg svetskog rata ako se ne zaustavi psihoza u Briselu

© Tanjug / AP PhotoMađarski premijer Viktor Orban
Mađarski premijer Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2024
Pratite nas
Aktuelni procesi u godinama koje dolaze mogli bi se nazvati uvodom u treći svetski rat ili čak njegovom epizodom, ako se ne zaustavi vojna psihoza Brisela, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.
„Možda će se sadašnji procesi za 10 godina zvati uvodom u treći svetski rat. Ne može se isključiti mogućnost da, ako stvari krenu loše i ne možemo da kontrolišemo ratnu psihozu koja se razvila u Briselu, onda će istorija ovih godina takođe biti i epizoda prvih godina velikog svetskog rata“, rekao je Orban u intervjuu za Jutjub kanal „Patriota“.
On je dodao da, iako evropski političari smatraju nuklearno oružje sredstvom obuzdavanja, mogu se ostvariti najgori scenariji o kojima nisu razmišljali na početku sukoba.
„Po mom mišljenju, evropski političari o nuklearnoj bombi razmišljaju kao o taktičkom instrumentu obuzdavanja, a ne kao o nečemu što bi zapravo trebalo da se iskoristi, ali ono o čemu ne razmišljaju na početku rata, ipak se može desiti na kraju, da se realizuju najgori scenariji“, istakao je mađarski premijer.
Orban je ranije rekao da izjave zapadnih političara i medija ukazuju na to da se Evropa sprema za rat sa Rusijom. Prema njegovim rečima, radne grupe NATO-a u Briselu pokušavaju da utvrde kako Alijansa može da učestvuje u sukobu u Ukrajini. Istovremeno, Budimpešta razmišlja o tome kako Mađarska, kao članica NATO-a, da ne učestvuje u akcijama Alijanse van svoje teritorije, naglasio je on.
Ranije je poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski izjavio za „Gardijan“ da su Sjedinjene Američke Države zapretile Moskvi „uništenjem“ ruskog kontingenta u zoni specijalne vojne operacije ako Rusija upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini. Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na ovo je odgovorio rekavši da Poljska mora da shvati da napad Amerikanaca na ruske ciljeve znači početak svetskog rata.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala